Muž bere věci z tašky pobodané ženy (nahoře). Svědek (vpravo) odchází bez povšimnutí.

Muž bere věci z tašky pobodané ženy (nahoře). Svědek (vpravo) odchází bez povšimnutí. | foto: František Netušil, iDNES.cz

Agresivní „rozparovač“ přepadl za dne dvě ženy

  • 119
Devětapadesátiletý lupič v úterý přepadl a pobodal dvě ženy v Ústí nad Labem. Dvaapadesátiletá žena skončila na jednotce intenzivní péče. Čtyřiatřicetiletá oběť vyvázla s lehkým zraněním. V místech přepadení se tou dobou pohybovalo mnoho lidí. Nikdo z nich ale nepomohl.

"Starší ženu přepadl ve čtvrti Krásné Březno a vzal jí tašku s nákupem. Na mladší zaútočil v ulici Hradiště v centru Ústí a sebral jí kabelku s doklady, penězi a mobilním telefonem. Oba zločiny se staly mezi sedmnáctou a osmnáctou hodinou," uvedla ústecká policejní mluvčí Veronika Beranová.

"Šla jsem po páté hodině z práce. Najednou jsem ucítila herdu do zad. Otočím se a vidím chlapa, jak drží v ruce nůž. Chtěla jsem se rozeběhnout a najednou se mi podlomily nohy," vylíčila napadení Patricie Bezděková.

"Příšerně jsem řvala, ale nikdo mi nepomohl. Je to dost frekventovaná ulice, ale nikdo mi nepomohl," posteskla si. Druhý útok viděla svědkyně Veronika Grundová: "Musel to být psychopat, protože vůbec nevnímal okolí. Jen bodal a bodal," vzpomíná.

Loupežné přepadení mladší ženy v ústecké ulici Hradiště zachytily bezpečnostní kamery. V ulici nedaleko hlavního nádraží tou dobou - mezi 17:20 a 17:30 - hodně lidí. Policisté žádají případné svědky, aby se obrátili na linku 158.

Policistům se podařilo už v úterý krátce po přepadeních podezřelého muže podle popisu zadržet. "Byl obviněn z trestného činu loupeže a hrozí mu pět až dvanáct let vězení," uvedla Beranová. Nyní se rozhoduje o vazbě.

"Útok byl veden se značným násilím," řekl primář úrazového oddělení ústecké nemocnice Jan Hauser. Stav obou žen je už ale stabilizovaný. "Lehce zraněnou ženu pustíme zítra domů," doplnila mluvčí nemocnice Alice Ranjousová.

,

Video