Kolja Kubíček - Advokát Kolja Kubíček. | foto: Michal Sváček, MF DNES

Advokát Kubíček do Bohnic zatím nemusí

  • 2
Ústavní soud odložil nástup Kolji Kubíčka na pozorování do bohnické léčebny. Advokátovi to nařídil pražský soud, ale jeden z obhájců vraha Kajínka se proti tomu odvolal. Verdikt však ještě neznamená, že se Kubíček léčebně vyhne. Ústavní soud si pouze ponechal čas na rozhodnutí.

"Odložil můj nástup do Bohnic do té doby, než s konečnou platností rozhodne o mé stížnosti, což může trvat i několik měsíců," řekl sám Kubíček.

Kubíčka poslal nařízením do Bohnic v březnu soudce pražského soudu Tomáš Stuchlík. Advokát předtím odmítl podstoupit nařízené vyšetření u ústavního znalce z oboru psychiatrie.

Původně měl Kubíček do léčebny nastoupit v neděli 26. června, pět dní po převzetí soudní obsílky. Nástup odmítl už minulý týden. - více zde

Kubíček je obžalován z vydírání svědka, jenž usvědčoval jeho klienty z loupeže. Advokát prý kontaktoval poškozeného Patrika Řeháka a chtěl po něm stažení trestního oznámení.

Podle obvinění mu vyhrožoval, že by ho mohlo náhodou srazit auto nebo by se mohli objevit svědci jeho údajné činnosti spojené s drogami. Za tento čin byl loni v srpnu Kubíček nepravomocně odsouzen k dvouleté podmínce. - více zde

,

Video