Výstava miniatur ukazuje unikáty

Akvarel na mamutí kosti s vyobrazením českého prezidenta Václava Havla o rozměrech 6 x 8 mm zhotovený mistrem miniatur Anatolijem Koněnkem z Petrohradu, jehož expozici je možno vidět v Muzeu miniatur na Strahovském nádvoří v Praze. K dalším unikátům patří zlatem okovaná blecha, čtyři centimetry vysoký preparát kobylky luční s miniaturními housličkami ze zlata se strunami ze skleněného mikrovlákna, model Eiffelovy věže o velikosti 3,2 mm či nejmenší knížka na světě o velikosti 0,9 x 0,9 mm, v níž je na 30 stranách vytištěna Čechovova povídka Chamaleón, přičemž každá stránka má jedenáct řádek a 220 liter o velikosti zhruba jedné sedminy tisíciny milimetru.

Akvarel a olej na mamutí kosti s vyobrazením Madony Lity od Leonarda da Vinci o rozměrech 9 x 10 mm zhotovený mistrem miniatur Anatolijem Koněnkem z Petrohradu, jehož expozici je možno vidět v Muzeu miniatur na Strahovském nádvoří v Praze. K dalším unikátům patří zlatem okovaná blecha, čtyři centimetry vysoký preparát kobylky luční s miniaturními housličkami ze zlata se strunami ze skleněného mikrovlákna, model Eiffelovy věže o velikosti 3,2 mm či nejmenší knížka na světě o velikosti 0,9 x 0,9 mm, v níž je na 30 stranách vytištěna Čechovova povídka Chamaleón, přičemž každá stránka má jedenáct řádek a 220 liter o velikosti zhruba jedné sedminy tisíciny milimetru.

Čtyři centimetry vysoký preparát kobylky luční s miniaturními housličkami ze zlata se strunami ze skleněného mikrovlákna je jedním z exponátů mistra miniatur Anatolije Koněnka z Petrohradu, jehož expozici je možno vidět v Muzeu miniatur na Strahovském nádvoří v Praze. Vrcholem jeho umění je nejmenší knížka na světě o rozměrech 0,9 x 0,9 mm obsahující na 30 stranách Čechovovu povídku Chamaleón. Každá stránka má jedenáct řádek a 220 liter o velikosti zhruba jedné sedminy tisíciny milimetru. K dalším unikátům patří zlatem okovaná blecha, model Eiffelovy věže o velikosti 3,2 mm a řada mikromaleb, mezi nimiž nechybí ani portrét českého prezidenta Václava Havla.


Video