Komise letos také vydala směrnici, která školním pracovníkům zakazuje nazývat žáky „hloupými“ nebo „tupými“. Ilustrační foto.

Komise letos také vydala směrnici, která školním pracovníkům zakazuje nazývat žáky „hloupými“ nebo „tupými“. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Učitel donutil školačku ke striptýzu. Neměla úkol

  • 31
Učitelé v Indii uplatňují vůči svým žákům velmi zvláštní druhy trestů. Jeden z nich donutil sedmiletou dívku ve škole v Novém Dílí svléknout se do naha. Měl to být trest za to, že neudělala domácí úkol.

"Na učitele si stěžovali dívčini rodiče, a byl proto zatčen. Hned ho ale zase propustili, protože vše označili pouze za přestupek," uvedl indický policejní úředník.

Děvče si nahé muselo stoupnout na lavici a ostatní žáci na ni měli na pokyn učitele hlasitě pískat. "Je to barbarské. Nikdo nemá právo takto dítě zostouzet," vyjádřila se šéfka Národní komise pro ochranu práv dítěte Šanta Sinha.

Komise letos také vydala směrnici, která školním pracovníkům zakazuje nazývat žáky "hloupými" nebo "tupými".

Studie, kterou zpracoval Dětský fond při OSN, pro změnu uvádí, že dvě třetiny indických dětí jsou buď doma, nebo ve škole týrány. Současně kritizovala užívání fyzických trestů, které jsou na tamních školách běžné.

,

Video