V Las Vegas se ročně vezme přes sto tisíc párů

V Las Vegas se ročně vezme přes sto tisíc párů | foto: Profimedia.cz

Tři sedmičky lákají do města hříchu tisíce svatebčanů

  • 6
Ačkoli tři sedmičky v datu ženou v Česku k oltáři několik stovek párů, s Las Vegas se to porovnávat nedá. Ve městě hříchu, kde ročně spojí své cesty téměř třikrát víc párů, než v celé České republice, se chystá několik tisíc svateb.

Šťastná čísla mohou být evidentně dobrý byznys. "Nikdy jsem nečekala, že uvidím tolik lidí vzít se během dvaceti čtyř hodin," jásá Charlotte Richardsová, která provozuje příznačných sedm kaplí.

Richardsonová se pohybuje v oddávací branži už čtyřicet osm let, ale takový nával zatím nezažila. Zatím se jí nahlásilo čtyři sta párů, ale ráda by se dostala až na sedm set. Dosavadní rekord dělal "pouhých" tři sta svateb. Kvůli zvýšené poptávce už přijala na brigádu i nové ministranty.

Kapacity musel rozšířit i Venetian Hotel Resort Casino, který chce místo klasických dvaceti zvládnout sedmdesát sedm svateb. K dosavadním třem obřadním místům - kapli, gondole a můstku - proto dostavěl další čtyři prostory.

Týdeník The Economist připomíná, že Las Vegas si letošní vlnou sňatkuchtivých dvojic může spravit chuť po loňském půstu. Kaple zely 6. 6. 2006 prázdnotou, neboť datum evokovalo číslo bestie.

Mezi letošními páry jsou i Bobby Schuman a Betty Mattish, kteří pocházejí přímo z Las Vegas. Vezmou se v rámci hromadného obřadu, který začne v jednu hodinu a sedm minut po poledni v Malé bílé svatební kapli. "Alespoň bude snadné zapamatovat si výročí," řekl Las Vegas Sun 36letý řidič kamionu, který za obřad ve "šťastný" den neváhal vyplatit 77 dolarů.

Symbolické ceny připravují i další podniky. Zámožnější svatebčany čeká v hotelu Ritz-Carlton sedmičkový "balíček": pokoj v sedmém patře, večeře o sedmi chodech, nákup za 777 dolarů a čaj o sedmé ranní. Musí si na to ovšem připravit rovných 7 707 dolarů.

Las Vegas je sňatky proslavené. Ročně je tu oddáno 122 tisíc párů. V celé České republice se za stejnou dobu vezme kolem padesáti tisíc párů, v Praze pouze necelých sedm tisíc.


Video