Raut, party (ilustrační foto)

Raut, party (ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

„Saúdská princezna“ skončila na psychiatrii

  • 11
Newyorskou smetánkou otřásl skandál. Čtvrt roku mezi nimi pobývala 42letá podvodnice Antoinette Millardová, která se vydávala za saúdskou princeznu. Kromě několika falešných identit dokázala zpronevěřit bezmála milion a půl dolarů.

Millardová se pohybovala nejen mezi celebritami, ale i mezi finančníky. Zatímco u slavných osobností bodovala coby saúdská princezna, přízeň finančních kruhů si získala jako bývalá viceprezidentka investiční banky Brown Brothers Harriman.

Žena dokázala oklamat i firmy. Společnost American Express jí poskytla bezlimitní kreditní kartu Centurion. Podvodnice stihla během tříměsíčních nákupů utratit více než 1,1 milionů dolarů (asi 28 milionů korun). Firma na ní podala žalobu, ale soud ji zamítl s tím, že Millardová je psychicky nemocná a úředníci si ji měli lépe prověřit.

Pojišťovnu Chubb Insurance dokázala připravit o 314 tisíc dolarů (asi 7,6 milionů korun), které ji firma vyplatila za údajně ukradené šperky.

Psychiatrie nebo vězení
"Za vše může trauma," řekla žena vyšetřovatelům hned po zatčení. Prohlásila, že měla těžký život, který byl plný sexuálního obtěžování v zaměstnání. Podíl na jejím chování prý mají i teroristické útoky ze září 2001.

"Na vlastní oči jsem viděla, jak lidé vyskakují z hořících Dvojčat," bědovala.

Manhattanská soudkyně Renee Whiteová jí dala na výběr - buď rok ve vězení, nebo hospitalizace na psychiatrii. Žena se rozhodla pro léčbu.

,

Video