Osud pavouka není znám, oznámili zdravotníci, kteří muže odváželi do nemocnice. Ilustrační foto.

Osud pavouka není znám, oznámili zdravotníci, kteří muže odváželi do nemocnice. Ilustrační foto. | foto: Marek Dostál

Nudista útočil na pavouka, podpálil ale sám sebe

  • 15
Vlastní strach se stal osudným australskému nudistovi, který se snažil podpálit něco, o čem si myslel, že je hnízdo životu nebezpečného pavouka. Záchranáři ho odvezli do nemocnice s popáleninami na skoro dvaceti procentech těla.

Naháč si v neděli užíval v nudistické kolonii nedaleko Bowralu (asi 100 kilometrů jihozápadně od Sydney), když si všiml něčeho, co silně připomínalo nálevkovité pavoučí hnízdo.

Takové obvykle staví sklípkan Atrax robustus, jenž dorůstá až 12 centimetrů délky a jeho jed je velmi nebezpečný. Člověka může zabít už po patnácti minutách.

Sanitáři včetně posádky vrtulníku byli povoláni na místo poté, co šestapadesátiletý muž do díry nalil benzin a pak škrtl zápalkou ve snaze zabít obtížného členovce. "Vybuchlý benzin způsobil muži popáleniny na osmnácti procentech těla, v horní části nohy a na hýždích," upřesnili záchranáři z vrtulníku ve svém prohlášení.

K tak širokému popálení podle nich zřejmě přispělo i to, že na sobě neměl ani kousek oděvu. "Osud noclehujícího pavouka není znám, ačkoliv ostatní hosté v areálu se domnívali, že jde nejspíše o neškodného takzvaného poklopového pavouka a nikoliv o nebezpečného sklípkana," uvádí se v dokumentu. 

Do stejné oblasti byli záchranáři povoláni už v lednu. Jistý muž tehdy nakopl pavouka, který přelezl zeď u přítelovy kabiny. Muž si nadvakrát zlomil nohu.

,

Video