Diskuze

Jak Tvrdík 'prodává' válku v Iráku

Málem jako na zlatém tácu servíruje novinářům ministr obrany Jaroslav Tvrdík informace o česko-slovenské protichemické jednotce v Kuvajtu. A místy nemá jeho snaha daleko k detailně připravené show. Začíná každý den dopoledne a je na ní vždy plno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jirin

27. 3. 2003 9:15
Každý prodá jen co chce
Jasně, masakrovat lidi uspěchy to armáda umí, ale dyž se něco posere,tak to raději ututlá. Jako např. neštastná blbost jednoho vojáka, kterej si prostřelil, hlavu,neb mysel, ze tam neni naboj. Stalo se to v pondeli a v tisku ani Ň. Jo holt snizovat kredit nasi armady se nesmi
0 0
možnosti

(†††)

26. 3. 2003 15:33
na informace z války je zvědavo hodně lidí
Chápu, že to Tvrdík trochu více prožívá. Je to jeho práce. Jestli si myslí autor článku, že ministr tlačí na pilu, tak nevím co by dělal, kdyby se na ně vy*ral. Redaktoři se nám snaží vnutit, aby jsme se na to dívali jako na Špejbla a Hurvínka v maskách.
0 0
možnosti

Olda

26. 3. 2003 14:13
Vojáci
Co je to za výmysl? Pokud si dotyčný stěžuje na nezájem o naše vojáky, měl by se začíst do příspěvků. Nadávalo se v nich kdekomu, na kdeco, ale nikde jsem nevyčetl kritiku, odmítání aj. vůči našim vojákům v Kuvajtu.
      Nevím, co bylo tímto myšleno. Jestli jsou zprávy, které se k nám dostanou stejného charakteru, pak nevím proč se vůbec dohadujeme a nečučíme raději na večerníčky (tam je asi víc pravdivých informací)
0 0
možnosti

mravenec

26. 3. 2003 12:46
nefandíme našim vojákum?! - to je pěkná pitomost!
Ad nadhození v článku že většina národa vojákům nefandí a nevěří - Je to podle mne pěkná blbost. Jistě že fandíme našim vojákům a maximálně věříme v jejich profesní schopnosti, vždyť nám taky v posledních letech neustále dokazují, že na ně můžeme být opravdu hrdí! Málokterá armáda se věnuje v konfliktech i po nich natolik civilistům jako naše jednotky - chemici,  polní nemocnice... Navíc si snad každý dokáže představit jaké to je mít člena rodiny ve válce a bát se denodenně že tam zemře. Takže vojáci naši přízeň opravdu mají. Problém není v nedůvěře ve vojáky, ale jedině v tom že nás ani naše vláda ani ta americká nepřesvědčila o skutečné nezbytnosti vojenského zásahu v Iráku!!!
0 0
možnosti

Templar

26. 3. 2003 10:41
čeští vojáci
Znám jednoho vojáka, který byl v Bosně. Je mu něco okolo 30 vypadaný zuby, vypadaný vlasy - používají dusík aby mu začaly růst bílý chlupy, přišel a už makat nechce /dělal řemeslo/ tak začal taxikařit. Tak vypadají čeští vojáci. To se nikde nedozvíte. No je to ještě o trochu lepší než ty vysloužilci z USA. Těm potom pěkně hrabe. Takže vy všichni co jste nebyli v armádě a myslíte,že máte v torně maršálkou hůl a ideály - tak se probuďte. Už Masaryk říkal: když generálové budou mít větší plat než učitelé, pak nebude nikdy klid.
0 0
možnosti

ivoš

26. 3. 2003 14:24
Re: čeští vojáci
Tak myslím, žes nějak nepochopil, o co tu v diskusi jde......
0 0
možnosti

Templar

26. 3. 2003 10:34
Tvrdík
Už od pohledu je zelená guma. Byl a bude. Asi pro sebe hledá koryto v Bruselu. Pak je sám vyděšenej, když když se v hospodě doslechne, že by se to mohlo týkat jeho rodiny. No prostě klasická česká guma.
0 0
možnosti

marty

26. 3. 2003 10:38
Re: Tvrdík
A ty jsi kdo?
0 0
možnosti

Zdeněk Hoffmann

26. 3. 2003 10:16
Pro redakci MFDnes
Poslyšte, chápu, že názor pana Gabala může být zajímavý a chytlavý pro napsání takového článku. Nechtěli byste ale náhodou udělat v reakci na toto alespoň průzkum mezi lidmi a napsat článek o tom, jak se věci skutečně mají? Tak myslím, že drtivá většina národa si našich vojáků v Kuvajtu velice váží. Takto Váš článek vypadá spíš jako hnidopišské hledání chyb tam, kde se najít nedají a ve svém důsledku vypadá jako psaný na objednávku iráckou propagandou. Zkuste aspoň v Čechách být objektivní médium a nepsat jako typičtí malí uprdnutí Češi (pardon)! Za tento článek by se MF měla stydět. Jen chci věřit, že se nejedná o politckou objednávku, ale jen o slabomyslnost člověka. Tady jde o mnohem víc, o životy, o naše blízké. Politika musí jít stranou.
0 0
možnosti

Pavel Staněk

26. 3. 2003 10:07
Držím palce
Tak myslím, že by autor článku a někteří přispěvatelé měli hodně zpytovat svědomí. Souhlasím s tím, že pan Tvrdík jako jeden z mála je ve vládě muž na svém místě, ví co dělá a moc mu držím palce. Jen se podívejte na "odborníky" v jiných resortech. Jeho rozhodnost, se kterou zametl s celým naším armádním systémem je obdivuhodná a správná. Z vlastní zkušenosti vím jak pořád jsou prohnilé nejnižší armádní struktury apod. Jedině změna celého systému s tím může něco udělat. A jestli si pan Tvrdík svými výroky udělal nepřátele (Zetor apod.) - správně - zrovna u těch subjektů to sedí!!!!! Kdyby držel pusu jako ostatní a bál se promluvit, kritice by se vyhnul. Bylo by to správné? Jen se bojím, aby silný tlak na sebe a svou rodinu ustál (hlavně politický mám na mysli) a ČR nepřišla o jednoho z mála odborníků v řídících orgánech. Pane Tvrdíku, moc Vám držím palce!!! A jsem hrdý na naše vojáky v Kuvajtu a chci být hrdý na malou a profesionální armádu ČR. Slovo VOJÁK se musí vrátit v hodnotovém žebříčku Čechů tam kam má patřit!!!
0 0
možnosti

mike-š

26. 3. 2003 10:22
Re: Držím palce
Souhlas, jestli se někdo z naší impotentní armády snažil a snaží udělat něco, na co bychom mohli být hrdí je to ministr Tvrdík. Patří k lidem s největší podporou občanů. Až je mi líto, že "slízne" vždycky tolik průšvihů, které na běžícím páse vyrábí řada lidí v jeho resortu. Dokáže tyto chyby ale veřejně přiznat (kolik jiných politiků tohle dokáže?!) a má snahu je okamžitě a rázně řešit.
Protichemická jednotka je od husitských časů (mořná s výjimkou našich letců v Británii) jeden z mála důkazů, že češi kromě kecání u piva, udávání a kolaborace skutečně dokáží, že jejich armáda není jen jakýsi "voják Švejk".
Takže, držím palce hoši! Díky vám se nebudeme muset stydět za svou zem. Což dnes o např. Francii či Německu říci nemůžu.
0 0
možnosti

REXTOR

26. 3. 2003 10:06
Ne ze bych primo drzel palce,
mozna proto, ze mi to neprijde jako fotbalovy matchik. Ale rozhodne si vazim nasich chemickych odborniku, kteri budou ohrozeni na zivotech az americane donuti iracany pouzit zbrane hromadneho niceni... Preji si aby byli co nejdriv doma a nemuseli nekde uklizet chemicky bordel po amikach... 2 Tvrdik: Co zkusit tanec u tyce v tangach? docela oziveni, ne? Protoze ty militantni kydy se opravdu nedaji...
0 0
možnosti

26. 3. 2003 9:50
Vojákům v kuvajtu
doufám, že si to naši vojáci přečtiu. Chci jen říct, že jim strašně držím palce a chtěl bych jim popřát hodně úspěchů. jsem na vás hrdý. konečně někdo kromě sportovců proslavuje naši zem
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vůz technických služeb rozmetal autobusovou zastávku, řidič byl opilý

30. dubna 2024  14:14

Na okraji Mostu dnes dopoledne menší nákladní vůz zcela zdemoloval autobusovou zastávku, na které v...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil třináctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  14:09

Britská policie zadržela muže s mečem, který v severovýchodním Londýně zřejmě zaútočil na lidi a...

Novým ministrem za TOP 09 bude Tuleja. Fiala ho označil za posilu pro vládu

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  14:05

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Budoucí ministr pro vědu za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24,  aktualizováno  13:50

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace bude za TOP 09 Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí...