Iráčtí radikálové zveřejnili popravu Kurdů

  • 142
Na internetu se objevilo video s další popravou. Iráčtí muslimští radikálové popravili tři členy Demokratické strany Kurdistánu, která spolupracuje s iráckou vládou.

Muži se na pásce představili a prokázali se doklady.

Radikálové ze skupiny Ansar Sunna uvedli, že těla popravených nechali pohozená nedaleko Mosulu, aby sloužila jako odstrašující příklad.

"Po výslechu a nutném ověření důkazů jsme naplnili boží spravedlnost a těmto třem mužům bylo podříznuto hrdlo. Jejich těla byla ponechána na silnici vedoucí do Mosulu," dodala skupina.

Irácká policie už ve středu oznámila, že severně od Bagdádu našla tři těla s oddělenými hlavami. Zatím není jasné, zda by mohlo jít o mrtvoly Kurdů z videozáznamu.

Aláví: Volby budou v lednu, navzdory násilí
Irácký premiér Ajád Aláví a jeho britský hostitel Tony Blair v neděli v Londýně ujistili, že irácké volby se budou konat ve stanoveném termínu 31. ledna příštího roku.

Aláví kritizoval generálního tajemníka OSN Kofiho Annana za zpochybňování voleb.  Před svým pondělním odletem z Londýna do sídla světové organizace Annana vyzval, aby se OSN v Iráku více angažovala.

Výroky Alávího a dalších představitelů jeho vlády ukazují nelibost nad OSN. Kofi Annan v uplynulém týdnu řekl, že za nynějšího násilí v Iráku by volby nebyly věrohodné.

,

Video