Britové věří, že odlehčená verze Bible přivede lidi k náboženství. Ilustrační foto | foto: Corbis, Profimedia.cz

Britové vydali „stominutovou“ Bibli

  • 7
Britské církevní představitele znepokojuje klesajícím zájmem mladých lidí o náboženství. Přišli proto s revoluční novinkou - vydali Bibli, kterou si zájemce stihne přečíst během necelých dvou hodin. "Stominutová" Bible podle nich půjde na dračku, píše BBC.

Podle reverenda Michaela Hintona z Canterburského opatství trvalo zkrácení Bible více než dva roky. "Z šestašedesáti knih jsme vybrali to nejlepší a udělali knihu, kterou průměrný čtenář zvládne přečíst za hodinu a čtyřicet minut," popisuje výhody nejnovějšího vydání.

Do škol a kostelů po celé Británii už rozeslali jedenáct tisíc výtisků. Nad knihou vzal záštitu John Pritchard, biskup z Jarrow.

"Myslíme si, že moderní člověk nemá čas číst celou Bibli," předpokládá Hinton. "Chceme proto lidem ukázat, jak úžasné příběhy jsou v knize ukryty." 

Upozorňuje, že v knize čtenář najde vše podstatné. "Dozví se například o Noemově arše či o Jonášovi," vysvětluje Hinton. Chybět nemůže ani život Ježíše Krista. "Vždyť je ústřední postavou celého nábořenství," dodává reverend.

Len Budd z vydavatelství 100-Minute Press si myslí, že se z knihy stane bestseller. "Je určena dospělým a napsali ji tak, aby čtenáři hltali každé slovo, každý řádek," tvrdí.


Video