Rádio lehkých žen dostalo FM frekvenci. Ilustrační foto

Rádio lehkých žen dostalo FM frekvenci. Ilustrační foto | foto: Martin Adamec, MF DNES

Brazilské prostitutky si „vyšláply“ do éteru

  • 2
Prostitutky z brazilského města Salvador se rozhodly založit svou vlastní rozhlasovou stanici. Za mikrofonem chtějí bojovat nejen za uznání své profese, ale také se věnovat různým společenským tématům. Rádio by mělo zahájit vysílání do konce roku.

Asociace prostitutek z brazilského státu Bahia získala frekvenci od vlády. "Nemáme v plánu omlouvat se za prostituci, ale hodláme bojovat za důstojnost tohoto povolání," sdělil koordinátor projektu Sandro Correia.

Rozhodně prý nechtějí přivábit k nejstaršímu řemeslu další ženy. Stanice se mu sice bude věnovat ve svých pořadech, ale bude se zajímat také o problematiku lidských práv, sociální otázky nebo sexuální zneužívání.

"Myslíme na programovou rozmanitost. Chceme pořady zaměřující se na zdravotní témata. Vedle prevence AIDS nás zajímá i rasismus," řekl Correia, který pracuje v médiích už řadu let.

Potvrdil, že kromě mediálních profesionálů budou v rádiu pracovat také ženy z ulice. Praxe by jim měla poskytnout alternativu k prostituci, která je v Brazílii velmi rozšířená zejména na chudém severovýchodu země.

Brazílie je také oblíbeným cílem pedofilů. Kvůli dětské prostituci ji v minulosti opakovaně kritizovala řada mezinárodních organizací hájících lidská práva.

,

Video