Diskuze

Americký vrtulník střílel do davu v Bagdádu

Většinu mladých iráckých mužů a chlapců, kteří se dnes seběhli kolem hořícího amerického vojenského vozidla v centru Bagdádu, nijak nevzrušil zvuk vrtulníku nad jejich hlavami. O chvíli později na ně ale začala posádka vrtulníku střílet. Zasaženi byli i dva kameramani, jeden zemřel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

geenius

15. 9. 2004 1:22
geenius se ptá
 
ČTK údajně uvedla, že US riťopcháči si denně čtou nejméně 5x na stránkách iDNES tuto oblíbenou pohádku a ještě před spaním na dobrou noc si ji čtou znovu. Je to pravda ? V říši zaslíbené vyšla nová kniha pohádek pro děti  " O králi Jiříkovi z buše". Nevídanou rychlostí však byla kniha přeložena do všech jazyků po celé zemi. Pohádky o Jiříkovi se však  prý nejvíce líbí dětem z nově zpřátelených teritorií (nejvíce se prý líbí "dětem" v ČR). Nejvíce čtená je prý pohádka  Král Jiřík a princezna Ropajda. Stručný obsah pohádky:   Král Jiřík z buše se nešťastně zamiloval do princezny Ropajdy z tajemné země na konci světa. Děsně po ní toužil a i v noci se mu o ní zdálo (měl i poluce). Princezna Ropajda však byla v moci zlého sultána Sadáma, který ji trýznil v podzemních temných komnatách. Sultán  tajně udržoval nemanželské styky s cizoložnicí Alkajdou (nezákonnou manželkou A Ládina s kouzelnou lampou) a ta ho sváděla k tomu, aby byl ještě krutější. Zlý Sadám Ropajdu nabízel všude po světě, většinou úchylným vládcům  z Evropy, jen Jiříkovi z buše jí nenabídnul. Jiříka to hodně mrzelo, protože on, jako nejmocnější král světa a navíc etalon  Ctnosti  a Morálky by princeznu Ropajdu miloval z čisté lásky. On, který prosazuje sexuální zdrženlivost by ji miloval, jak se na muže sluší. Proto se rozhodl princeznu Ropajdu osvobodit ... , ... nakonec se měli všichni rádi až do smrti. Zlý sultán Sadám skončil v šatlavě. A Ládinovi dokonce Jiřík sebral i kouzelnou lampu.   Jinak pohádku v Hulivudu brzy i zfilmují a dokonce vyjde jako PC hra. US-riťopcháči, to si smlsnete
0 0
možnosti

Filip_II

13. 9. 2004 22:12
svině
Americká armáda je stádo zbabělců. Mají odvahu jen když jsou v bezpečné vzdálenosti, nebo když se jejich oběti nemohou bránit. Tak jak nám to předvedli v Abu Ghraibu, v bojích u Falludji a Nadjafu a nejnověji na ulicích Bagdádu. Takhle terorizovat civilisty, to jim jde dobře, ale stačí odhodlaná milice a tito "válečníci" stáhnou ocas. Vlastní statečnost si pak dokazují při dělostřeleckém ostřelování měst, z nichž byly vypráskáni, nebo střelbou z vrtulníků do davu neozbrojených lidí.
0 0
možnosti

pinkshadow

13. 9. 2004 13:46
Írán nabízí záruky
Írán odmítá jakékoli omezování svého práva na jadernou technologii používanou k civilním účelům, oznámilo íránské ministerstvo zahraničí.
Mluvčí ministerstva na tiskové konferenci v Teheránu se ale podle agentury AFP konkrétně nevyjádřil, zda Írán přistupuje na nové požadavky či zda je odmítá. Ty nedávno předložily evropské země, když vyzvaly, aby Íránci ukončili veškerou činnost spojenou s obohacováním uranu.
"Jestliže Evropané a mezinárodní společenství chtějí záruky, že usilujeme o získání jaderných technologií k civilním účelům, jsme je připraveni poskytnout, a to v rámci dodatečného protokolu. Jsme připraveni přistoupit na jakoukoli spolupráci, o kterou budeme v tomto rámci požádáni," prohlásil mluvčí.
 
         
 
 
0 0
možnosti

pinkshadow

13. 9. 2004 7:52
plánovaná demolice hory
Pchjongjang tvrdí, že čtvrteční rozsáhlá exploze byla součástí hydroelektrického projektu. Šlo o plánovanou demolici hory, uvedl severokorejský ministr zahraničí Paek Nam-sun.
 
          
 
 
0 0
možnosti

PavelKoran

13. 9. 2004 7:49
A CO JE NA TOM DIVNÉHO ???
A co se asi může čekat v takovém případě? Někdo rozmlátí a zapálí americké vojenské vozidlo, parta arabáckých hajzlů se seběhne, protože by bylo fajn si trochu zlynčovat zraněné vojáky a druhá parta stejných ksindlů - novináři - si to honem běží nafilmovat. BÝT V TOM VRTULNÍKU, STŘÍLÍM TAKÉ !!!
0 0
možnosti

pinkshadow

13. 9. 2004 7:53
Re:
     
 
 
0 0
možnosti

pinkshadow

13. 9. 2004 7:23
Bývalý generální tajemník NATO vyhrál soud o pomluvu v diskusním fóru
George Robertson, který je bývalým generálním tajemníkem Severoatlantické aliance (NATO), vyhrál soudní spor se skotským týdeníkem Sunday Herald. Žaloba se týkala pomluvy, která se objevila v internetovém diskusním fóru tohoto periodika.
Robertson spor vyhrál přesto, že list inkriminovaný příspěvek zrušil téměř okamžitě, co na něj byl právě Robertsonem upozorněn. Podle dostupných informací je toto první vyhraný soudní spor, v němž je vydavateli dán na zodpovědnost příspěvek třetí osoby v internetové diskuzi.
 
...protiamerické opičky, dejte si pozor...
 
          
 
 
0 0
možnosti

Sudajev_PPS_43

13. 9. 2004 10:05
Re:
Hmm, nebo co? nás obklíčíš ne? Běž se léčit a nevoprozuj.
0 0
možnosti

pinkshadow

13. 9. 2004 7:02
měli tancovat na diskotéce
...americký zásah byl správný ...ti Iráčané neměli radostí tancovat u bojového vozidla...
 
          
 
 
0 0
možnosti

PavelKoran

13. 9. 2004 7:50
Re:
ANO, přesně tak.
0 0
možnosti

erixis

13. 9. 2004 0:13
CR by tam mela poslat aspon 500 vojaku-dobrovolnici by se urcite mezi profesionaly nasli..
Nejsem sice pro hegemonii USA ve svete-EU by se to mela snazit vyrovnat-ale je treba je podporit-sami tam ztraceji dost vojaku-vcetne Polaku a Italu-Delaji kus dobre prece a poslat tam nase vojaky-USA by to urcite financne podporily by bylo vice nez vhodnym gestem.
Jinak-neozbrojeni Iracane slavili zniceni transporteru a Reuters to tocil-co tam ma co tocit, aby pak ve Fra ukazal, jak Iracane nechteji "okupaci". Nemeli tam co delat.
0 0
možnosti

Pan_Vojtisek

13. 9. 2004 0:21
Re:
v kontextu soucasne Iracke krize a verejneho mineni nejen ve zminovane Italii a Polsku je tvoje myslenka docela mimo misu.
0 0
možnosti

ariovistus

13. 9. 2004 0:12
?
Ja žasnem čo to tu kecáte? Iračania poškodili trasportér, posádka sa zachránila a tí povstalci začali toho Bradleyho rabovať. Bola privolaná vzduśná podpora a znićila vozidlo aj s oslavujúcimi ťavojebmi. Čo je na tom také strašné? Nechápem o čom tu filozofujete. To ich pekne mali vyzvať aby sa vzdialili? 
0 0
možnosti

kruci_sakra

13. 9. 2004 0:10
Dobře jim tak,
nemají radostí tancovat kolem hořícího amerického auta.
 
 
0 0
možnosti

nibor

13. 9. 2004 8:00
Re:
No jo, radovat se nad zničeným americkým autem, to je urážka bushovských ýbrmenšů, trest smrti je až moc shovívavej....
0 0
možnosti