Srážka dvou kamionů uzavřela hlavní komunikaci z Uherského Brodu na Luhačovice.

Srážka dvou kamionů uzavřela hlavní komunikaci z Uherského Brodu na Luhačovice. | foto: Policie ČR

V Brodě se čelně srazily kamiony, celý den blokovaly tah na Luhačovice

  • 11
Dva kamiony se ráno čelně srazily v Uherském Brodě. Nehoda se stala na křižovatce ulic Těšovská, Dr. Horáka a U Dvora na hlavním tahu mezi Brodem a Luhačovicemi. Oba řidiči jsou zranění. Silnice byla uzavřená až do 18 hodin.

Nehoda se stala krátce před šestou hodinou ranní. Nákladní souprava přepravující mouku, kterou řídil sedmačtyřicetiletý cizinec, jela po hlavní silnici směrem na Luhačovice.

V křižovatce šofér zřejmě až na poslední chvíli zaregistroval před ním stojící auto Renault Duster, který odbočoval vlevo.

„Aby se řidič náklaďáku na mokré vozovce vyhnul střetu, strhl řízení do protisměru a tam se čelně srazil s protijedoucí nákladní soupravou převážející krmivo,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. 

Náraz odhodil protijedoucí soupravu s krmivem na zídku rodinného domu, náklaďák s moukou poté ještě narazil do renaultu. 

Při nehodě se zranili oba šoféři nákladních aut. „Jeden z nich se již v době příjezdu hasičů nacházel mimo vozidlo a první pomoc mu poskytovali svědci nehody. Řidič druhého náklaďáku byl zaklíněný v kabině,“ popsal mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček.

„Zaklíněný muž byl ze zdemolované kabiny vyproštěn pomocí speciálního hydraulického zařízení. Oba řidiči byli následně odvezeni do nemocnice,“ doplnil.

Protože z vozů unikly provozní kapaliny, hasiči je zasypali a zklikvidovali sypkými sorbenty.

Dvoučlenná osádka osobního automobilu vyvázla bez zranění. Dechové zkoušky na alkohol byly u všech účastníků nehody negativní.  

„Na nákladních vozidlech vznikla škoda celkem 1,6 milionu korun, na osobním automobilu 150 tisíc korun a na zídce 10 tisíc korun,“ upřesnila Kyšnerová. Před 14. hodinou informovala, že na místě nehody stále pracují policisté a odstranění nabouraných kamionů ještě nějaký čas potrvá.

Podle serveru dopravniinfo.cz se podařilo na silnici obnovit provoz až v 18 hodin.

Nehoda se stala na hlavním tahu z Uherského Brodu do Luhačovic na křižovatce ulic Těšovská, Dr. Horáka a U Dvora.

Nehoda se stala na hlavním tahu z Uherského Brodu do Luhačovic na křižovatce ulic Těšovská, Dr. Horáka a U Dvora.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz