Při požáru bývalé kotelny v Kroměříži zemřeli dva muži (7. dubna 2019).

Při požáru bývalé kotelny v Kroměříži zemřeli dva muži (7. dubna 2019). | foto: Policie ČR

Při požáru bývalé kotelny v Kroměříži zemřeli dva muži

  • 4
Dva muži zemřeli při nočním požáru bývalé kotelny v Kroměříži. Dle zjištění policistů oba žili na ulici a uvnitř objektu pravidelně přespávali. V hořícím objektu s nimi tou dobou byla také šedesátiletá žena, kterou záchranáři převezli do nemocnice.

Oznámení o požáru ve Francouzské ulici přijali hasiči po nedělní třetí hodině ranní. Na místo vyjížděli hasičští profesionálové i dobrovolníci z Kroměříže, kteří během hašení našli uvnitř budovy dvě těla bez známek života.

„Zatím se nám podařilo zjistit totožnost pouze jednoho muže. Jedná se o jednačtyřicetiletého muže bez domova, který společně s druhým zemřelým v objektu pravidelně přebýval. U zemřelých bude nařízena pitva,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

V budově byla v době požáru ještě šedesátiletá žena, kterou záchranáři odvezli na ošetření do nemocnice.

Příčinu požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel. Podle předběžných odhadů způsobil oheň škodu za 20 tisíc korun, při zásahu se podařilo uchránit majetek za zhruba 100 tisíc.

„Po uhašení plamenů hasiči provedli kontrolu teploty stavebních konstrukcí. Pro potřeby vyšetřování bylo potřeba řádně odvětrat vnitřní prostory. Z tohoto důvodu musela být odstraněna část prosklení v obvodové stěně. K odvětrání vnitřních prostor hasiči použili přetlakový ventilátor,“ sdělil mluvčí hasičů Roman Žemlička.

,