Plameny následně přeskočily i na sousední vůz značky Subaru. | foto: HZS Zlínského kraje

Ve Zlíně vzplálo zaparkované auto, oheň přeskočil i na dva další vozy

  • 4
Škodu za stovky tisíc korun způsobil nedělní požár automobilů na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy. Nejprve vzplál krátce po zaparkování jeden z vozů a plameny pak zasáhly i dvě sousední auta. Dalšímu šíření ohně zabránili hasiči.

Hasiči vyrazili k požáru na parkovišti v ulici Valachův žleb před nedělním polednem. Jako první ale byli na místě policisté.

„Použili jeden práškový hasicí přístroj, aby omezili šíření plamenů. Požár ale uhasili až hasiči s dvěma vysokotlakými proudy vody,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Oheň způsobil škodu, která je předběžně vyčíslená na 400 tisíc korun. Rychlým zásahem hasiči uchránili další zaparkované automobily v hodnotě asi půl milionu korun.

„Vyšetřovatel zjistil, že osobní automobil značky Fiat začal hořet na parkovišti u bytového domu do pěti minut poté, co zastavil. Příčinou vzniku požáru je technická závada na vozidle. Auta stála blízko u sebe, proto plameny přeskočily na sousední zaparkované vozy značek Volkswagen a Subaru,“ poznamenal Žemlička. Událost se obešla bez zranění.