Uzenina byla plná podezřelých červených granulí.

Uzenina byla plná podezřelých červených granulí. | foto: Policie ČR

V uzenině byl jed. Policisté zjišťují, kdo chtěl ve Zlíně otrávit psy

  • 67
Několik kusů uzeniny, ve které byl zřejmě jed na hubení hlodavců, našla ve Zlíně žena venčící psa. Právě na psy měl zřejmě políčeno neznámý pachatel, po kterém nyní pátrají policisté. Místo totiž pejskaři k venčení rádi využívají.

Na uzeninu, ve které byly vložené podezřelé červené granule, upozornila strážníky ve středu odpoledne žena, která venčila psa v okolí sběrného dvora na rozmezí zlínských částí Zálešná a Burešov.

"Hlídka našeho kynologického útvaru zjistila, že podle tvaru, velikosti a barvy by se mohlo jednat o jed na hubení hlodavců. Strážníci pojali podezření, že by se mohlo jednat o trestný čin, proto místo i celý případ předali kolegům z republikové policie," poznamenala mluvčí Městské policie ve Zlíně Šárka Škubalová.

Policisté následně prohledali blízkou louku hojně využívanou k venčení psů a našli sedm kousků podezřelé uzeniny.

"Věc dále prošetřujeme a prověřujeme, kdo zde uzeninu pohodil. Nemůžeme vyloučit, že mohlo jít o návnadu nastraženou na venčené psy," poznamenal mluvčí zlínských policistů Petr Jaroš, podle kterého je však zatím předčasné hovořit o právní kvalifikaci.

V poslední době policisté na Zlínsku podobný případ nepamatují.

"Velmi důrazně upozorňujeme všechny chovatele psů, aby je ve svém vlastním zájmu venčili pouze na vodítku a nejlépe s náhubkem," zdůraznila Škubalová.

Neznámý pachatel se snažil psy otrávit na rozmezí zlínských částí Zálešná a Burešov u sběrného dvora.