ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Mladík mlátil matku v jejím bytě, roky trvající trápení ukončil taser

  • 35
Po několika letech vyhrožování a fyzického napadání své rodiny skončil ve vazbě 27letý mladík ze Zlína. Jeho agresivní chování vyvrcholilo v úterý, kdy se s vlastní matkou zamkl v jejím bytě, sebral jí osobní věci, fyzicky ji napadal a vyhrožoval, že ji zabije.

Příčinou agresivního chování mladého muže je pravděpodobně drogová závislost.

V úterý brzy ráno čekal na svou matku před domem, v němž žena bydlí.

„Následoval ji do jejího bytu, i když věděl, že si to matka nepřeje. Tam ji několikrát napadl hrubě vulgárními výrazy, poté ji napadal i fyzicky a vyhrožoval, že ji zabije,“ popsala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladík se dožadoval peněz. Matce vzal násilím platební kartu i mobilní telefon, aby nemohla zavolat policii. Tu zalarmovala až mužova babička.

„Viděla ho vcházet do bytu a vzhledem k předchozím zkušenostem měla o svou dceru strach,“ vylíčila policejní mluvčí.

Z bytu ozývalo volání o pomoc, ale muž odmítal policistům po jejich příjezdu otevřít dveře. Museli je proto vykopnout.

„Muže, který se svým agresivním jednáním nepřestal a snažil se napadnout i zasahující policisty, zpacifikovali za pomoci taseru,“ uvedla Kozumplíková.

Dechová zkouška na alkohol byla u agresora sice negativní, testy však odhalily, že je pod vlivem drog. Vyšlo najevo, že mladík se takto agresivně vůči matce a babičce choval už několik let.

Policisté jej přemístili do cely, kde si vyslechl obvinění hned z několika trestných činů: vydírání, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zvlášť závažného zločinu loupež.

„Z cely ho policisté převezli nejprve k vazebnímu zasedání a poté rovnou do vazební věznice v Olomouci,“ upřesnila mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí dosud netrestanému mladíkovi trest odnětí svobody až na deset let.