- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mi ty recepty právě přijdou popsané moc žensky, chlapi vaří hlavně fantazií a hodně improvizují, slepě podle receptu vaří dámy... Proto jsou také prakticky všichni špičkoví kuchaři muži.
Podle receptu by měl vařit každý, kdo vařit neumí, nemá v oku lžičku soli nebo 200g mouky a neví, proč se mísa před šlehání bílků vymývá octem.
Všechno dobré, akorát nechápu nesmysl, solit steaky před úpravou. To je přeci naprostý nesmysl!!!
Problém soli u stejku spočívá v tom, že při osolení maso pouští šťávu a stejk by byl potom suchý. To však platí při nakládání masa předem, pokud se stejk osolí pár vteřit před tím, než se hodí na pánev, tak to ničemu nevadí. Samozřejmě hotový stejk se dá i potom poházet několika zrnky hrubozrné soli na efekt.
To, co je ale na obrázku v článku, tak do toho bych nekous. Ty brambory jsou totálně vysušené, maso vypadá podobně. Pokud si dělám stejk, tak aspoň 3 cm vysoký. 1,5 cm stejk není stejk. Navíc ke stejku se zpravidla připravuje nějaká omáčka či vychucená šťáva. Jako chlap zvládnu i maso den dopředu naložit v koření a obyčejným olivovým oleji. Dělat stejky možná vypadá na první pohled jako hračka, ale hračka to rozhodně není. Chce to totiž zkušenosti v podobě desítek a desítek stejků, aby to dělal člověk s jistotou. Navíc každej sporák, pánev i olej v tom hraje roli. Hernajs, dostal jsem hlad:-)
Musím říct, že z tohohle článku jsem vysloveně odstřelená. Jednak by se mi jako ženské takováhle večeře moc líbila, dvak je to opravdu napsané pro lidi, kteří do kuchyně chodí jako na návštěvu (kde je bazalka, kolik je kostka másla a tak podobně) a hlavně jsou vybrané vhodné recepty a jídlo by nebylo ošizené.
Přesně tak. DObrý a docela užitečný článek :-)
Výborný popis "pro muže". Byste mohli takto vydat celou kuchařku ;-)
Dnes to vařit nebudu, ale někdy navržené hlavní jídlo i desert zkusím.