Diskuze

Jak správně degustovat whisky? Při skotské teplotě a z dobrého skla

Ačkoli si mnozí myslí opak, osmdesát procent vjemů tvoří čich, jen zbytek chuť. Se sklenkou whisky nikdy netočíme rychle jako s vínem. Malý panák je třeba vypít na tři, maximálně čtyři doušky. V dalším díle naší Whisky akademie si přečtěte, jak provést partnerku degustací whisky na baru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jejda. Asi bych takové články neměl číst. Už se chystám objednávat Glenfiddich. By mě zajímalo, která palírna, nebo prodejce si ten článek zaplatil. Je to jako bych prošel kolem prodejce čerstvě grilovaných kuřátek a nasál vůni grilovaného masíčka!!!!

0 0
možnosti

cital som knizku o whisky. historia, technologia, degustacia atd. pri skrytom testovani skotskymi degustatormi vysla ako najlepsia /pouzili vyraz rolls royce/ znacka macallan.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

P56e23t97r 57K36a21z19d50a

13. 4. 2018 22:22

„Stává se mi, že degustuji, degustuji – a najednou chlastám, chlastám. Člověk ani neví, jak se k tomu dostane,” :-)

8 0
možnosti

K62a53r42e12l 19R86u22b55e74š

13. 4. 2018 14:17

Sorry, ale já jsem kdysi jako děcko slyšel z magneťáku nahrávku té scénky se Sobotou, jak sedí v čekárně u doktora se Šimkem a pořád dokola mele o tom, že jako úplatek nese: "Vhííísky, ale domácí!!!" A kdykoliv mi tohle nalejou, vzpomenu si na to, nikdy nestačím polknout, vždycky dřív vyprsknu smíchy a ten chlast se rozletí na barmana a všechny okolo... :-P

5 2
možnosti

to fakt mají ve skotsku pokojovou teplotu 15 stupňů?

0 0
možnosti

No dnes už asi víc. Ale i u nás bývala na zámcích normální teplota kolem 15 stupňů. Proto také služebnictvo strkalo panstvu do lože ohřívadla :-)

7 0
možnosti

Tyhle snobský rady, jak mám držet skleničku, jakou má mít velikost, barvu a tvar, jaká má být teplota, okolní světlo a datum v kalendáři, mi jenom vyvolávají úsměv na tváři. Když to někomu přinese pocit toho, že patří do lepší společnosti, jeho věc. Ale je to vážně k smíchu.

14 16
možnosti

Možná vám to přijde snobské, ale snad každá rada má své opodstatnění. Není to zvednutý malíček při pití čaje je to spíš ekvivalent předehřátého hrnečku. Někomu přijde snobské předehřívat hrneček při dělání dobrého čaje...ale když to při louhování déle udrží vysokou teplotu je to jen ku prospěchu samotného procesu.

To samé je správně sklo. Vždyť tady se neříká, že by se mělo pít jen z křištálu. Ale degustační sklo je jednoduše jiné. To samé se týká ostatních věcí.

19 1
možnosti
Foto

Našel jste pátého pane Václave :-)

3 0
možnosti

Já jsem šestý. A znám ještě pár dalších. Ono whisky není zdaleka pro každého.

1 0
možnosti