- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A jejda. Asi bych takové články neměl číst. Už se chystám objednávat Glenfiddich. By mě zajímalo, která palírna, nebo prodejce si ten článek zaplatil. Je to jako bych prošel kolem prodejce čerstvě grilovaných kuřátek a nasál vůni grilovaného masíčka
cital som knizku o whisky. historia, technologia, degustacia atd. pri skrytom testovani skotskymi degustatormi vysla ako najlepsia /pouzili vyraz rolls royce/ znacka macallan.
„Stává se mi, že degustuji, degustuji – a najednou chlastám, chlastám. Člověk ani neví, jak se k tomu dostane,” :-)
Sorry, ale já jsem kdysi jako děcko slyšel z magneťáku nahrávku té scénky se Sobotou, jak sedí v čekárně u doktora se Šimkem a pořád dokola mele o tom, že jako úplatek nese: "Vhííísky, ale domácí!!!" A kdykoliv mi tohle nalejou, vzpomenu si na to, nikdy nestačím polknout, vždycky dřív vyprsknu smíchy a ten chlast se rozletí na barmana a všechny okolo...
to fakt mají ve skotsku pokojovou teplotu 15 stupňů?
No dnes už asi víc. Ale i u nás bývala na zámcích normální teplota kolem 15 stupňů. Proto také služebnictvo strkalo panstvu do lože ohřívadla :-)
Tyhle snobský rady, jak mám držet skleničku, jakou má mít velikost, barvu a tvar, jaká má být teplota, okolní světlo a datum v kalendáři, mi jenom vyvolávají úsměv na tváři. Když to někomu přinese pocit toho, že patří do lepší společnosti, jeho věc. Ale je to vážně k smíchu.
Možná vám to přijde snobské, ale snad každá rada má své opodstatnění. Není to zvednutý malíček při pití čaje je to spíš ekvivalent předehřátého hrnečku. Někomu přijde snobské předehřívat hrneček při dělání dobrého čaje...ale když to při louhování déle udrží vysokou teplotu je to jen ku prospěchu samotného procesu.
To samé je správně sklo. Vždyť tady se neříká, že by se mělo pít jen z křištálu. Ale degustační sklo je jednoduše jiné. To samé se týká ostatních věcí.
Já jsem šestý. A znám ještě pár dalších. Ono whisky není zdaleka pro každého.