Diskuze

Ochutnal jsem i pivo staré sto let. Pít se dalo, říká expert

Nejsilnější české pivo se chlubí stupněm čtyřiatřicet, svět však zná i pivo stupně sedmdesát šest. „Jde to donekonečna, ale pak už nevyrábíte pivo, ale likér,“ říká pivní expert a prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Gambrinus je už x let stejný (a je to dobré pivo) a ty české předsudky jsou nesmyslem - jen prostě jsme zmlsaní. Já si doma v Plzni dám daleko radši jedenáctku (Excelenta) nebo klasickou dvanáctku, gambáč jen v nouzi. Ale už se mi x-krát stalo, že jsem byl někde po republice v minipivovaru a nedalo se to pít. Zato gambáč je taková klasika - neurazí, nenadchne. Takovej bezpečnej solidní přístav ;-D

0 0
možnosti
JH

Je to už hodně roků co se Gambáč opravdu zkazil, ale teď je to dobrý. Ty hejty na diskuzi nemají s objektivitou nic společného.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JA

J60i36ř52í 61A19l87e63x49a

29. 3. 2018 17:56

Slepý, nebo bystrozraký, gambáč je patok!

1 1
možnosti
DNP

Rozhovoru není moc co vytknout. Šuráň ví, o čem mluví, i když za sebe mohu říci, že většina jeho piv mi nechutná.

3 0
možnosti
MN

Gambála sem nepil cca 5 let, holt každej nemá ty koule.... Slepý testy, nejlepší, tak samozřejmě, to ani nemohlo být jinak. Proto musejí dělat masivní reklamu, kde zdůrazňují kvalitu. Jinak by tomu asi konzument nevěřil.;-D;-D

2 3
možnosti
ZM

Ideální je držet kvalitu a do piva dávat stále jen to, co do něho patří, jako to dělal a dělá Budvar. Pak nelze šlápnout vedle.

1 0
možnosti

P88e22t38r 64Ž16á81k

29. 3. 2018 10:35

no já teda nevím, ale když porovnám čepovaný Gambrinus z 90 let a teď, tak je to rozdíl v chuti.

Je fakt, že když to samé udělám se Staropramenem, tak to je úplná tragedie teď.

Myslím tedy světlé desítky.

0 0
možnosti
LN

Ono taky záleží na tom, kde si to točené dáte.

0 0
možnosti
JZ

:-)Kde se pivo vaří, tam se dobře daří...

0 0
možnosti
PM

Troufnu si tvrdit, že mezi gambáčem uvařeným v Plzni, Velkých Popovicích nebo Nošovicích je znatelný rozdíl, přestože je vařen údajně podle stejné receptury a z vody chemicky upravené přesně podle parametrů z Plzně.

2 0
možnosti

Není, vůbec nechci hodnotit chuť, ale po technologické stránce je to malá chemička a výsledek udělá stejný kdekoliv - na vstupu se používají standardizované suroviny, pak se z nich uvaří “sirup” HGB a ten se ředí vodou na požadovanou úroveň, takže se to cestou doladí na identickou úroveň.

0 0
možnosti
LN

Řekl bych, že je pan Šuráň prezidentem Českomoravského svazu minipivovarů oprávněně. Čekal jsem, že v článku budou právě ty řeči, plné předsudků, a ono se to dalo dobře číst až do konce.

7 0
možnosti