Filip Habr, volejbalista Českých Budějovic

Filip Habr, volejbalista Českých Budějovic | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Volejbalisté Budějovic mají plán: na úvod Ligy mistrů v Budvě bodovat

  • 0
Českobudějovičtí volejbalisté vstoupí ve čtvrtek v Černé Hoře do Ligy mistrů a v duelu proti Budvě chtějí bodovat. V odlišné roli jsou ženy Prostějova, které čeká v úvodním kole v Istanbulu souboj s druhým nejlepším tureckým týmem minulé sezony Eczacibasi.

V jeho barvách působí i nejlepší současná česká volejbalistka Helena Havelková, která však rehabilituje po operaci ramena. Do Ligy mistrů vstupuje Jihostroj s přáním navázat na loňské výsledky a postoupit z třetího místa do Poháru CEV.

"V Černé Hoře nás čeká bouřlivá divácká kulisa. Ovšem právě s Budvou, která skončila loni ve skupině za námi, máme zřejmě největší nadějí na úspěch," uvedl trenér Jan Svoboda.

Před rokem na domácí půdě vyhrál Jihostroj 3:0, v odvetě v Budvě po tuhém boji podlehl 2:3. "Chceme hned v prvním utkání ukázat, že jsme po kvalitní přípravě dobře nachystaní na sezonu," dodal Svoboda. Oproti loňsku českobudějovický tým posílili slovenský reprezentant Robert Hupka a mladý smečař Jan Kuliha z Brna.

Největším úspěchem volejbalistů Budvy v evropských pohárech je třetí místo v Poháru CEV z roku 2008. V další sezoně Černohorci vyřadili ve stejné soutěži Duklu Liberec.

Volejbalistky Prostějova po sezoně výrazně přebudovaly tým, ve kterém je deset nových hráček. Proti Eczacibasi nastoupí s přáním uhrát co nejlepší výsledek. "Důležitější souboje z hlediska pořadí v tabulce skupiny nás čekají až v dalších kolech," řekl kouč Hanaček Miroslav Čada.

Kvality tureckého týmu pozorně monitoroval. "Silné ekonomické zázemí se projevilo na sestavě. Na všech místech základní šestky jsou špičkové reprezentantky různých volejbalově silných zemí, což dává v součtu obrovskou kvalitu. Uhraná sada by z našeho pohledu znamenala velký úspěch," poznamenal Čada.

Utkání Budva - České Budějovice začne v 18:00, Prostějov nastoupí v Istanbulu proti Eczacibasi o dvě hodiny dříve.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž