Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola s úsměvem debatuje se svými...

Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola s úsměvem debatuje se svými svěřenci. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Volejbalový Liberec čeká Galatasaray. Těšíme se na super zápasy, říká kouč

  • 0
Volejbalisté Dukly Liberec si, stejně jako jejich ženský tým o dva dny dřív, vybojovali postup do osmifinále evropského poháru. Po domácí výhře 3:1 si s lídrem rakouské první ligy Posojilnicí Aich/Dob poradili v odvetě 2. kola i v jeho hale ve čtvrtek večer stejným poměrem a v pohárové šestnáctce si tak vysloužili slavného soka - turecký velkoklub Galatasaray Istanbul.

Liberečtí potřebovali k jistému postupu přes Aich/Dob bez případného nevyzpytatelného „zlatého“ tie-breaku získat dva sety, a to se jim rychle povedlo. První dvě sady zápasu v Rakousku totiž vyhráli dvakrát shodně 25:23.

„Vypadá to sice těsně, ale nad soupeřem jsme v obou setech pořád vedli, dělali jsme méně chyb a obě koncovky jsme bez potíží zvládli. S postupem panuje samozřejmě velká spokojenost,“ pochvaloval si Michal Nekola, liberecký trenér.

Do třetí sady pak už nasadil do hry místo nahrávačské jedničky Poláka Biernata mladého odchovance Srba a ten dovedl Duklu ke konečnému vítězství 3:1.

„Jirka Srb se jeví v tréninku velice dobře, utkání zvládl až do konce a jsem moc rád, že mohl dostat příležitost v takovém utkání. Každé vítězství v evropském poháru se určitě cení a navíc venku, protože o postupu se většinou rozhoduje v domácím prostředí,“ konstatoval Nekola.

V boji o postup do čtvrtfinále druhého nejvýznamnějšího evropského Poháru CEV narazí volejbalisté Dukly na atraktivního soka istanbulský Galatasaray. „Je to slavný klub, v turecké lize je momentálně druhý a těšíme se na dva super zápasy,“ poznamenal Michal Nekola.

Na úterý 18. prosince navíc přichystal liberecký volejbalový klub do haly Dukly pro fanoušky evropskou osmifinálovou lahůdku v podobě dvojzápasu. Ve svých prvních pohárových utkáních nejprve nastoupí muži od 17.00 proti Galatasarayi a od 20.00 vyzvou ženy izraelský celek Hapoel Kfar Saba.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž