Momentka z finále Českého poháru volejbalistů mezi Ostravou a Libercem.

Momentka z finále Českého poháru volejbalistů mezi Ostravou a Libercem. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Ostravským volejbalistům končí sezona, Havířov čeká na baráž

  • 0
Nevydařenou sezonu zakončí volejbalisté Ostravy a Havířova vzájemným soubojem. Ve čtvrtečním utkání 22. kola extraligy se od 18.00 střetnou v Ostravě. A půjde už pouze o prestiž. Ostravští zakončí sezonu. Po 15 letech se neprobojovali do play-off a skončí devátí.

Havířov má jisté poslední místo a čeká ho baráž, pokud finalista první ligy EGE České Budějovice bude chtít o nejvyšší domácí soutěž bojovat. Druhým finalistou je rezerva ČZU Praha, která postoupit nemůže.

„O tom, zda České Budějovice budou mít zájem jít do baráže, bychom mohli vědět příští týden, to se má vyjádřit majitel jejich klubu,“ řekl předseda Havířova František Horváth. „Přesto se už na baráž chystáme, kdybychom ji přece jen museli hrát.“

Havířovští už mají jasno, že se pro příští sezonu budou muset posílit, pokud zůstanou mezi elitou. „Teď máme v kádru tři hráče, kteří mají větší extraligové zkušenosti, a to se ukázalo jako málo,“ podotkl Horváth. „Ale důležité bude i to, zda nám pomůže město, kde se tvoří nová koncepce rozvoje sportu.“

Volejbalisté Havířova chtějí ukázat, že nejsou úplně marným týmem. „V Ostravě se nám hraje celkem dobře,“ dodal František Horváth. Pro Ostravské je těžká rána, že jim dnes skončí sezona. Do poslední chvíle věřili, že se do play-off po špatném rozjezdu sezony probijí.

Budou mít proti Havířovi ještě nějakou motivaci?

„Ta už je jen jedna, vyhrát, abychom byli od play-off jenom jeden bod, který jsme si sami prošustrovali, i když k tomu dost přispěl i Liberec,“ řekl Jan Václavík, libero a asistent trenéra.

Připomněl liberecké kalkulace v předešlých dvou kolech. To Liberečtí proti Odoleně Vodě, aby ji v play-off udrželi místo Ostravy, postavili náhradníky a prohráli 1:3. V další utkání už v plné síle porazili Ostravu 3:0.

Přesto Václavík uznal, že Ostravští jeden dva body zbytečně ztratili ve spoustě jiných zápasů.

„Ale mrzí nás to, protože minulý měsíc a půl jsme šli výkonnostně nahoru,“ připomněl. „Zvítězili jsme pětkrát za sebou, vyhráli Český pohár. Byli jsme v euforii, play-off jsme měli na dosah, ale během chvíle se najednou vše otočilo.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž