Rusové překvapivě prohráli s Bulharskem

Buenos Aires - Bulharští volejbalisté se postarali o největší překvapení druhého hracího dne mistrovství světa v Argentině. Ve svém úvodním vystoupení ve skupině C totiž senzačně porazili 3:0 Rusy, vítěze Světové ligy. Úspěšně do šampionátu vstoupili trojnásobní mistři světa Italové, kteří porazili ve skupině B Chorvatsko bez ztráty setu.Černý kůň měl kubánské dresy

Italové nedali Chorvatům šanci. "Hodně jsme si věřili," přiznal Andrea Sartoretti, který pro úřadující světové šampiony získal třináct bodů. "Byl to první krok, první krůček na cestě za cílem," dodal.

Francouzi zratili ve skupině C set s Tuniskem a trenér Philpppe Blain po zápasu nevěřícně kroutil hlavou. Jeho svěřenci nadělali v prvním a druhém setu velké možství chyb a zbytečně si utkání zkomplikovali. "Měli jsme problémy na rozehrávce a kupili jsme chybu za chybou. Chvíli nám trvalo, než jsme našli svůj rytmus," připustil Blain.

Zklamaní byli Řekové, kteří prohráli ve skupině F, v níž je i Česká republika, s týmem Nizozemska. "To byl náš nejhorší zápas za poslední dva roky," hořekoval po prohře 0:3 kapitán řeckého týmu Marios Gkiourdas. Nizozemci se naproti tomu předvedli ve skvělé formě. Podle agentury AP dali svou hrou vzpomenout na finále olympijských her v Atlantě, kde porazili Italy.

"Řekové nevěděli, co proti nám hrát," tvrdil nizozemský reprezentant Reinder Nummedor. "Analyzovali jsme jejich hru a díky tomu jsme je pak účinně blokovali," dodal.

Výsledky:
Skupina B:
Itálie - Chorvatsko 3:0 (18, 20, 20)
Polsko - Kanada 3:1 (23, -22, 24, 21)
 
Skupina C:
Francie - Tunisko 3:1 (23, -20, 17, 11)
Bulharsko - Rusko 3:0 (26, 19, 23)
 
Skupina E:
USA - Egypt 3:1 (22, -23, 20, 20)

Výsledky, tabulky, herní systém a další informace o MS v Argentině

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž