Rak se opět zranil, baráž o ME nestihne

  • 2
Jablonec - Zlomený malíček na ruce překazil návrat volejbalisty Michala Raka do české reprezentace. Blokař italské Modeny po jarní operaci kolena už naplno trénoval se svým klubem, ale v přípravě se znovu zranil. V baráži o postup na mistrovství Evropy 2007 budou dále chybět smečaři Jiří Novák a Petr Pešl. Zápasy s Německem se hrají 2. září v Lipsku a o týden později ve Svitavách.

"Michal Rak byl s trenérem Prieložným byl domluvený, že do baráže půjde, moc se na to těšil," řekl vedoucí týmu Lubomír Vašina.

Nejlepší český volejbalisty minulého roku na jaře podstoupil operaci kolena a v červnové kvalifikaci ME chyběl. Další zranění jeho návrat odložilo.

Jiný případ jsou smečaři Novák a Pešl, kteří se trenérovi Igoru Prieložnému omluvili. Oba už měli v době přípravy na baráž dohodnutý jiný program. "Měli jsme o ně zájem, oba jsme oslovili, ale na kvalifikaci jsme se nedohodli. Neznamená to ale, že by nemohli být ve výběru pro listopadové mistrovství světa," uvedl Vašina.

Tým se sejde ve středu v Jablonci nad Nisou, v příštím týdnu ho čekají tři přípravné zápasy s belgickým Maaseikem, s nímž přijede do Čech i blokař Holubec.

V širší čtrnáctičlenné nominaci jsou nahrávači Ticháček a Zapletal, univerzálové Jakub Novotný, Štokr, Konečný, libera Obdržálek a Polanský, blokaři Lébl, Staněk, Král a smečaři Pláteník, Popelka, Baránek a Marek Novotný.

Pro baráž vybere kouč Prieložný dvanáct hráčů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž