Markéta Chlumská z Prostějova na příjmu.

Markéta Chlumská z Prostějova na příjmu. | foto: MF DNES

Prostějovské volejbalistky mezi svátky ladí formu na italského superfavorita

  • 0
Zpátky do dresů. Prostějovské volejbalistky ani nestačily uklidit balicí papíry od vánočních dárků a těsně po svátcích se zase sešly na tréninku. Od stromečku je vyhnal náročný program Středoevropské ligy a Ligy mistryň.

Obě soutěže totiž pokračují hned na začátku nového roku a Hanačky především v evropském poháru čeká klíčová bitva proti Cortese. "Pořád máme šanci postoupit do osmifinále – a tomu se musí všechno podřídit," tvrdí kouč Miroslav Čada.

Tým VK Modřanská čeká utkání proti italskému soupeři už 5. ledna a postupovou naději udrží pouze vítězství 3:0, nebo 3:1, které je oceněno třemi body. Cortese je favoritem skupiny a po 4. kole také vede s deseti body před Cannes.

První vzájemný souboj v Itálii sice prostějovské volejbalistky prohrály 0:3, ve druhé a třetí sadě ale odehrály vyrovnanou partii a měly k dispozici dokonce dva setboly. Díky tomu Čada věří, že jeho výběr má v domácím prostředí šanci na úspěch.

"V posledních zápasech nám lépe funguje spolupráce nahrávačky s útočnicemi. Družstvo je stabilizované a například v minulém zápase Středoevropské ligy proti Mariboru prokázalo své sebevědomí. Chceme se ještě o postup do play-off poprat," řekl Čada.

Ještě před pohárovým zápasem na Hanačky čeká 2. ledna střetnutí proti Kamniku ve Středoevropské lize. Tento duel bude generálkou na italský výběr.

"Kvůli tomu budou mít hráčky volno pouze na Silvestra, jinak budeme v přípravě makat denně na fyzičce i herních věcech. Na zápasy musíme být maximálně nachystaní," dodal Čada.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž