Ostravští volejbalisté Oliver Sedláček a David Janků blokují útok karlovarského...

Ostravští volejbalisté Oliver Sedláček a David Janků blokují útok karlovarského smečaře Ondřeje Hudečka. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravští volejbalisté už hrají i s reprezentanty, zdolali Beskydy

  • 0
Volejbalisté VK Ostrava na turnaji Ostrava Cup, který pořádají, porazili běloruský Minsk a frýdeckomístecký Black Volley Beskydy 3:1 a podlehli rakouskému Waldviertelu 1:3.

Turnaj v hale Sarezy v Moravské Ostravě zakončí v pátek od 10.00 duel Beskyd s Waldviertelem, který vede někdejší ostravský trenér Zdeněk Šmejkal. Zápas rozhodne o tom, zda bude první rakouský celek, nebo Ostrava.

Beskydy už mají jisté čtvrté místo, jelikož podlehly Minsku 0:3. „To jsme dostali docela nařezáno, podobně jako od Ostravy, vyjma dvou setů,“ řekl trenér Beskyd Přemysl Kubala, který měl potíže s postem nahrávače.

Na ten se musel vrátit Tomáš Jambor, byť už je v mužstvu vedený jako smečař. „Naše jednička Sergij Jevstratov je zraněný, takže jsme postavili mladého Tomáše Míška, ale ten se také zranil. Musel zaskočit Jambor, který hraje jinak falešné libero. Jeho hlavní úkol je přihrávka a obrana v poli. Celý systém se nám tak zhroutil, lepili jsme sestavu všelijak.“

Kubala doufá, že ukrajinský nahrávač se brzy uzdraví. „Jambora potřebujeme na přihrávce,“ dodal kouč. Tam však mají Beskydy libera Sérgia Nogueiru, Brazilce, který čtyřikrát vyhrál mistrovství světa klubů. „Samotný to však neuhraje,“ podotkl Kubala.

„Beskydy ještě nejsou kompletní, takže výhru nepřeceňujeme,“ upozornil ostravský trenér Jan Václavík, který ve čtvrtek už měl celé mužstvo pohromadě - i s reprezentanty Davidem Janků, Jakubem Ihnátem a Oliverem Sedláčkem, kteří se vrátili z mistrovství Evropy. Příležitost ale dal všem hráčům.

„Nepředvedli jsme náš nejlepší výkon. Stále máme co pilovat, ale až půjde o extraligové body, bude derby mnohem těžší,“ uvedl ostravský kapitán David Janků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž