Opava už má Malčíka, ten se vrací z Polska

Ostrava - Zřejmě bez obou amerických smečařů, Tonyho Chinga a také Ryana Burrowa, budou v příští sezoně volejbalisté DHL Ostrava. Opavu, třetí tým extraligy, s jistotou opouštějí tři hráči - nahrávači Michal Masný a Ivan Duda a libero Michal Provazník. Masného nahradí Tomáš Malčík, jenž působil v Polsku. S Opavou už podepsal tříletou smlouvu.

 "Vrací se po dvou letech. Mělo by nám to fungovat, vždyť jsme s ním vyhráli Český pohár," uvedl majitel opavského klubu Lubomír Rabinský.

Kdo bude druhým nahrávačem místo Ivana Dudy, jenž šel do prvoligového Havířova? "Máme talentovaného osmnáctiletého Jana Rodka," řekl Lubomír Rabinský. "A pokud by byl nějaký problém, tak bude v záloze zkušený Petr Štika. Dvakrát třikrát týdně bude s námi trénovat."
 
O Michala Masného je zájem ve francouzských klubech. Michal Provazník dokončil vysokou školu a hodlá se věnovat civilnímu zaměstnání. Post libera tak už naplno zaujme smečař Vladimír Kysela. "Troufám si říct, že to bude nejlepší libero v lize," usmál se Lubomír Rabinský, jenž momentálně řeší, zda smečaři David Steffan, Jan Svoboda a Eduard Metelka zůstanou, či odejdou.

Jisté je, že v klubu pokračují Jozef Piovarči, Michal Sukuba a Michal Červeň.

Ching míří do Německa

"Tony Ching nám před několika dny oznámil, že se rozhodl odejít," uvedl Tomáš Zedník, manažer volejbalistů DHL Ostrava.

Po dvou sezonách v Ostravě zvažuje nabídku německého Lipska. "Říkal nám, že tam hraje jeho kamarád," uvedl Tomáš Zedník. "Měl ale nabídky i z Portorika, Španělska i z české extraligy."

Pokud jde o Ryana Burrowa, tak na internetu se objevila neoficiální zpráva, že by měl zamířit do francouzského Sete, kde působí nahrávač Ondřej Kust, který získal s Ostravou v roce 2006 titul.

"Oficiálně nám ale Ryan zatím nic neřekl a momentálně se mu nemohu dovolat," podotkl Tomáš Zedník. "Hledáme ale adekvátní náhrady." A Ostravští čekají také na vyjádření blokaře Jiřího Cerhy, jemuž skončila smlouva.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž