Olomouc se doma rozloučila s pohárem

Olomouc - Volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc nepostoupily do osmifinále evropského Poháru CEV. "Ale i druhé, nepostupové místo, které jsme získali, je také úspěchem," nemrzelo příliš vyřazení trenéra vysokoškolaček Jiřího Teplého. O vítězi olomouckého turnaje deváté skupiny druhého pohárového kola se rozhodlo až v jeho závěrečném utkání.

Duel mezi dvěma do té doby neporaženými celky, domácím družstvem a belgickým Asterixem Kieldrecht.

Olomoučanky před tímto zápasem neztratily ani set, když v pátek zdolaly chorvatskou Rijeku a v sobotu kyperskou Nicosii shodně 3:0.

Kieldrecht začal stejně suverénní výhrou nad Kypřankami, ale v sobotu se k vítězství nad Rijekou protrápil až po pětisetovém boji.

První set rozhodujícího střetnutí byl dlouho vyrovnaný, v koncovce se nakonec prosadily zkušenější Belgičanky, které vyhrály 25:20. Druhá sada byla od počátku jasnou záležitostí Kieldrechtu, jenž si trpělivě budoval náskok a zvítězil 25:18.

Ve třetí části zápasu vedly hostující hráčky 21:12, Olomoučanky sice dokázaly snížit na 19:22, ale po výhře 25:20 se i do třetice radoval soupeř, který se tak může těšit na osmifinálový los soutěže.

"Bylo poznat, že protivník je na nás velmi dobře připravený," řekl Teplý.
"Belgičanky nepodcenily jediný balon, zatímco my jsme se těžko prosazovali. Na hráčkách byla vidět nervozita, což plynulo především z jejich nezkušenosti a nevyhranosti." Třetí místo v olomoucké skupině obsadila Rijeka díky výhře 3:0 nad Nicosií.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž