Přemysl Lubala (vlevo) a Petr Beneš na olympiádě v Londýně

Přemysl Lubala (vlevo) a Petr Beneš na olympiádě v Londýně | foto: Reuters

O český titul v plážovém volejbale se v Brně utkají i Beneš a Kubala

  • 0
Kompletní česká mužská špička v plážovém volejbalu se představí o víkendu na mistrovství republiky v Brně. Na kurty na Sokolském koupališti u Brněnské přehrady dorazí i olympijské duo Petr Beneš – Přemysl Kubala.

Zkušený reprezentační pár do turnaje vstoupí z nejvýše nasazené pozice, vyzyvatelů ale bude mít víc než dost. Už loni na mistrovství republiky ve Slavkově jej ve finále porazily letošní turnajové dvojky Jan Dumek a Martin Tichý.

O titul se také pokusí hned tři částečně brněnské dvojice. Z nich nejlepší formu v současnosti nejspíše mají Jaroslav Palas s Miroslavem Svobodou, tedy vítězové Poháru ČVS a ČOS, který se v Brně hrál minulý víkend. Brno reprezentují i dvojice Jindřich Weiss – Ondřej Hromádko a Viktor Lípa – Petr Říha.

Přemysl Kubala (vpředu) a Petr Beneš se radují po výhře nad Japonci. (31. července 2012)

Turnaje se zúčastní i čtyřiačtyřicetiletý Igor Stejskal, který už nasbíral osm mistrovských titulů.

V sobotu zápasy na centrálním kurtu Sokolského koupaliště startují od devíti hodin, ve stejnou dobu se začíná i o den později. V jedenáct hodin by mělo dojít na semifinále, zápas o třetí místo je na programu od čtrnácti a samotné finále potom od patnácti hodin.

Hraje se klasickým pavoukem na dvě prohry a první šestice si mezi sebe rozdělí prize money šedesát tisíc korun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž