Josef Dostál se sestrou Magdalenou

Josef Dostál se sestrou Magdalenou | foto: Profimedia.cz

Víkend rodiny Dostálových: Josef sbíral medaile na vodě, jeho sestry na písku

  • 0
Kajakář Josef Dostál vybojoval o víkendu na světovém šampionátu v Račicích zlato na 500 metrů a bronz na dvojnásobné tratě. Nebyl to však jediný přísun cenných kovů do rodinné sbírky. Šampionovy sestry - plážové volejbalistky Magdalena a Anna - je posbíraly na republikovém šampionátu klubů v plážovém volejbalu.

Magdalena byla členkou vítězného pražského týmu Beach Service, který v dramatickém finále turnaje ČEZ Final Four porazil favorizovaný Hamr Sport 3:2 na zápasy. Bronzovou medaili pak získal Beachklub Strahov v sestavě s Annou Dostálovou, který porazil 4:1 loňského vítěze Kladno..

V pražském Beachklubu Ládví se hrálo na podobném principu jako tenisový Hopmanův pohár. Za každý tým hrály dvě mužské a dvě ženské dvojice. Na střídačku změřily své síly mužské a ženské dvojice. Rozhodující pátý zápas pak sehrály mixové páry.

K vidění byla celá řada známých volejbalových tváří. Za vítězný tým Beach Service hráli vedle Magdaleny Dostálové i reprezentanti Dumek, Berčík a Řeháčková. Hamr Sport. V dresu poraženého Hamr Sportu hráli i dvě silné ženské dvojice Nakládalová, Bonnerová a Žolnerčíková, Jakubšová.

Bronzový Beachklub Strahov nastoupil s aktuálně nejlepším českým hráčem Ondřejem Perušičem, který kvůli zranění spoluhráče Davida Schweinera, nastoupil s nadějným juniorem Adamem Štočkem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž