Tereza Petrová (vlevo) a Hana Klapalová

Tereza Petrová (vlevo) a Hana Klapalová na mistrovství ČR žen v plážovém volejbale, které se konalo na brněnské přehradě. | foto: Otto Ballon Mierny, MF DNES

Klapalová s Petrovou odstartovaly prohrami

Šanghaj - Plážové volejbalistky Hana Klapalová a Tereza Petrová zahájily letošní ročník Světového okruhu dvěma porážkami a 25. místem na turnaji v Šanghaji. České hráčky měly v turnajovém pavouku číslo dvanáct, proti níže nasazeným soupeřkám však dnes neuhrály ani set.

V prvním kole Klapalová s Petrovou podlehly domácí čínské dvojici Wang Lu, Cuo Man, v opravách pak nestačily ani na Francouzky Tatianu Barreraovou a Virginii Kadjovou.

V Šanghaji tak získaly 60 bodů do světového žebříčku a prémii 2000 dolarů, zatímco na vítězky úvodního turnaje sezony čeká desetinásobný bodový příděl a finanční odměna 32 tisíc dolarů.

Pětadvacetileté české volejbalistky se už specializují jen na hru na písku, jejich cílem je účast na olympijských hrách v Pekingu. Na Světovém okruhu jsou zatím jejich maximem dvě devátá místa z loňského roku.

Ženský turnaj skončí v neděli. O den dříve vyvrcholí v Šanghaji soutěž mužů, která se hraje bez české účasti.

Výsledky, 1. kolo: Wang Lu, Cuo Man (Čína) - Klapalová, Petrová (ČR) 2:0 (17, 22), opravy: Barreraová, Kadjová (Fr.) - Klapalová, Petrová 2:0 (17, 18).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž