Klapalová je zraněná, Petrová bere náhradnici

Montreal - Cesty nejlepších českých plážových volejbalistek se rozdělily! Tereza Petrová odcestovala na turnaj Světového okruhu do Kanady s novou partnerkou Janou Goliášovou, zatímco její tradiční spoluhráčka Hana Klapalová běhala po doktorech. "Na minulém turnaji v Norsku jsem si vyhodila koleno, a teď čekám na výsledky magnetické rezonance," řekla 25letá volejbalistka. Další průběh sezony je nejistý.

"V Kanadě jsme měly jistou účast v hlavní soutěži, byla by škoda to vzdávat," poznamenala Klapalová. Přes internet tak bude sledovat, jak si její spoluhráčka vede s náhradnicí Goliášovou. "Jana s námi celou zimu trénovala, dobře se známe," dodala.

Goliášová hrává ve dvojici s Evou Weissovou a nastupuje především na domácích turnajích. Na Světový okruh vyjely letos jen do Varšavy, ale vypadly v kvalifikaci. Teď se znenadání ocitla v reprezentačním páru a odcestovala za oceán do hlavní soutěže. "Měla docela honičku, v neděli se to dozvěděla a během pondělka si musela vyřídit víza a připravit se na cestu. Věřím, že holky mají šanci uhrát slušný výsledek, protože na jediný turnaj za oceán neodcestovaly všechny hráčky ze špičky," říká Klapalová.

Sama má před sebou méně příjemnější chvilky. "Zatím nejsem schopná odhadnout, jak dlouho se budu léčit. Nejpozději do mistrovství světa bych chtěla být v pořádku," hledí k poslednímu červencovému týdnu, kdy se bude hrát o světové medaile ve švýcarském Gstaadu.

Koleno si Klapalová poranila minulý týden na grandslamu v norském Stavangeru. "V tie-breaku jsem si vyhodila koleno, musely jsme zápas hned skrečovat," rekapituluje brněnská volejbalistka turnaj, do kterého se s Petrovou probojovala z kvalifikace.

Po následném postupu ze základní skupiny se postavily domácímu páru Maaseideová, Glesnesová, ale za nepříznivého stavu 8:12 v rozhodujícím setu musely vzdát. I tak si připsaly za sedmnácté místo prémii 5100 dolarů a 160 bodů do světového žebříčku.

Elitní česká dvojice je ve světovém žebříčku na 24. místě a bojuje o účast na olympijských hrách. "Na Peking zatím moc nemyslíme, na propočty je příliš brzy," tvrdí Klapalová.

Při její neúčasti může Petrová sbírat aspoň polovinu bodů, takže se český pár neodmlčí ani po dobu léčení.

Hana Klapalová


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž