Kladno - Liberec

Kladno - Liberec | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Kladno slibuje fanouškům extraligový bronz

Možná už dnes se budou moci kladenští volejbalisté radovat z extraligových medailí. V sérii poražených semifinalistů vedou nad Duklou Liberec 2:0 po dvou výhrách na palubovce soupeře. Dnes (18:00) mají šanci souboj o bronz ukončit před svými diváky.

"Určitě to chceme ukončit už dnes," burcuje trenér Zdeněk Šmejkal. Liberec je vítěz základní části i Českého poháru, přesto v semifinále vypadl s Českými Budějovicemi a nyní s Kladnem prohrává.

"I když v sérii vedeme, tak si nemyslím, že bychom byli favoritem, tato pozice zůstává Liberci," tvrdí Šmejkal. "My spoléháme na mládí a na hlad našich kluků po první velké medaili."

Smečař Martin Böhm si myslí, že jeho tým vede 2:0 i proto, že mu to v prvním zápase Liberec sám ulehčil. "Vůbec se jim nechtělo hrát. Mají starší tým, tak už asi mysleli na dovolenou," říká s úsměvem.

 

Do druhého zápasu se však Liberec zlepšil a Kladno výhru vyválčilo až v tie-breaku. "Jsem zvědavej, s jakou náladou přijedou sem, jestli s bojovnou nebo s odevzdanou," provokuje v žertu soupeře Böhm.

To jeho trenér Šmejkal má jasno. "Přijedou bojovat. Už se vzpamatovali a teď u nás nemají co ztratit. Nebudou pod tlakem," říká. "Ale my vyhrajeme," dodává. A Böhm souhlasí. "Diváci uvidí vítězný zápas."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž