Prostějov - Olymp

Prostějov - Olymp | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Do Prostějova míří další Američanka

Prostějov - Na testech v týmu nováčka české extraligy, který se okamžitě usadil v čele tabulky, uspěla v uplynulém týdnu Američanka Rachel Van Meterová. Čtyřiadvacetilá smečařka tak v hanáckém týmu doplní dvě Brazilky − kapitánku Soaresovou a blokařku Vivi. Premiéru by měla mít v sobotním utkání proti Frýdku-Místku.

„Testovali jsme teď dvě smečařky, kromě Rachel také Brazilku Elisabeth Hintenmanovou. Po důkladném zkoušení jejich schopností jsme se rozhodli dát přednost Američance, která by měla výrazně pomoci naší hře hlavně při razantním překonávání postavených dvojbloků. V tom vězí její největší síla,“ prozradil Peter Goga, sportovní ředitel Prostějova.

Aktuálně je 186 centimetrů vysoká Van Meterová zpět za mořem, kde si vyřizuje všechny náležitosti potřebné k příchodu do Česka.

„V pátek dopoledne pak přiletí na Ruzyni. Tam Rachel vyzvednu a hned ji pojedeme zaregistrovat na Český volejbalový svaz, aby v ideálním případě mohla nastoupit už v sobotním domácím utkání s Frýdkem-Místkem,“ plánuje Goga.

Nová posila tak ještě bude Prostějovu chybět na finálovém turnaji Česko-slovenského poháru žen v Bratislavě, kam nedávný vítěz Českého poháru odjíždějí dnes ráno. Na Slovensku se dva nejlepší týmy národních pohárových soutěží obou států utkají o „federální“ titul.

Svěřenkyně trenérky Táni Krempaské čeká dnes v podvečer semifinále proti Slávii UK Bratislava, druhou semifinálovou dvojici tvoří Doprastav Bratislava a Olymp Praha. Finále a duel o bronz je pak na pořadu ve čtvrtek.

„Tuhle akci beru spíš jako přípravu na závěr extraligové základní části a následné play-off. Proto dostanou větší herní prostor náhradnice, neboť děvčata ze základu si v náročném programu potřebují odpočinout. Vždyť už v sobotu hrajeme doma další ligový zápas s Frýdkem-Místkem,“ upozornila Krempaská.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž