Rik van Solkema (vlevo) z Ústí smečuje v zápase s Ostravou.

Rik van Solkema (vlevo) z Ústí smečuje v zápase s Ostravou. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Proklatě dlouhé prokletí. Ústečtí volejbalisté neporazili Budějovice 11 let

  • 0
Proklatě dlouhé prokletí ústeckých volejbalistů v zápasech s Českými Budějovicemi trvá dál. V úvodním utkání extraligového čtvrtfinále utržili s favoritem už 31. porážku v řadě!

„Oni nás mají rádi, asi jim vyhovujeme,“ hořce konstatoval ústecký kapitán Jiří Kořínek, jehož tým pod sítí Jihostroje v sobotu padl 0:3 (19, 20, 19, nejvíce bodů: Lank 11, Vemič 10, Baláž 6 - Schouten 18, Licek 15, Stoilovič 6). „Budějovice byly lepší na servisu. My jsme po dobrém příjmu nedokázali složit balon, domácí vyhráli zaslouženě.“

Černočerná ústecká série proti Českým Budějovicím trvá už jedenáct let. Naposledy je porazili 3. dubna 2011, to bylo 3:1 na domácí palubovce. Od té doby 31 proher za sebou. Žádná v tie breaku, všechny bezbodové. Během téhle doby Ústí ukořistilo proti Jihostroji pouhých šest setů. „U všech porážek jsem byl a já v jejich hale nehrál zápas delší než hodinu dvacet,“ vzpomněl si ještě před sérií Kořínek.

V sobotu Ústí vzdorovalo o chvíli déle, bez minuty hodinu a půl. Před 1 090 diváky se domácí, druzí po základní části, se soupeřem nepárali. Hosté postrádali opory Holanďana van Solkemu a Sudu. „Nás mrzí, že jsme nemohli přijet v kompletní sestavě, ale i v této jsme hráli statečně,“ mínil Lubomír Vašina, kouč poražených.

Trenér vítězů René Dvořák na svazovém portále tvrdil: „Bylo vidět, že nám na začátku trochu zatvrdly nohy. Opřeli jsme se o dobrý servis, který nás vrátil do hry.“

Čtvrtfinále play off se hraje na tři vítězství, série se v úterý přesouvá na palubovku Ústí, druhý duel vypukne na Slunetě v 18 hodin. Třetí je na programu opět na jihu Čech v pátek. „Dlouhodobě se nám na ně nedaří, ale minimálně doma chceme pro fanoušky udělat ještě jednu show. Ať si to užijí oni i my,“ plánuje Kořínek. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž