Táňa Krempaská byla při losování volejbalového ME pořádně nervózní.

Táňa Krempaská byla při losování volejbalového ME pořádně nervózní. | foto: Libor Teichmann, MF DNES

A zase Slovensko... My jsme asi nerozluční, kývla trenérka

Lodž (Od zpravodaje MF DNES) - Nebyli na hřišti. Neměli před žádným důležitým utkáním. Přesto byli všichni pořádně nervózní. "Jako bych měla před nějakou zkouškou," potvrdila napětí trenérka českých volejbalových reprezentantek Táňa Krempaská.

Na losování mistrovství Evropy volejbalistek v Lodži byla jedinou ženou mezi zástupci šestnácti zemí, které se na šampionát příští rok v září probojovaly.

Palác Poznaňskich přezdívaný lodžský Louvre, zářil noblesou. Poláci potvrdili, že volejbalem žijí.

Polsko, Itálie, Rusko, Srbsko. To byly nasazené týmy v jednotlivých skupinách. A pak to přišlo. "Czech republic," přečetl sekretář Evropské volejbalové federace Willy Bruninx lístek, který z osudí vytáhla polská miss. A poslala Češky do skupiny D k Srbsku, kde je i Ázerbájdžán.

"Teď tam přibude Slovensko," prohlásil zástupce Slováků Lubomír Stražaj. Měl pravdu. "Tak si Tánička piš, Česko - Slovensko 1:3," popichoval trenérku Stražaj. "My jsme se Slovenskem asi nerozluční. Vždyť i kvalifikaci mistrovství světa fotbalistů hrajeme spolu," řekla Táňa Krempaská.

A souboj to bude o to zajímavější, že Slovenky vede český trenér Miroslav Čada, jenž působil v Brně a nyní převzal extraligový Prostějov.

Volejbaloví fanoušci se tak už nyní mohou těšit na další česko-slovenský duel, byť k němu dojde až za rok v září v Katovicích.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon