Veteránka Navrátilová se zaskvěla vítězstvím

  • 10
Eastbourne - Velký návrat Martiny Navrátilové na tenisové dvorce strhl lavinu zájmu a pětačtyřicetiletá Američanka českého původu se svým příznivcům odvděčila královsky. V prvním kole turnaje v anglickém Eastbourne si poradila s Ruskou Taťjanou Panovovou z Ruska, 21. hráčkou žebříčku WTA, 2:1 na sety. Legendární veteránka se ke dvouhře vrátila po osmi letech a v Eastbourne nastoupila díky divoké kartě.

Ke dvouhře se Navrátilová vrátila, protože prohrála sázku se svým koučem. Co bylo předmětem sázky, zůstalo utajeno, ale ten, kdo vyhrál, měl právo po poraženém žádat, aby udělal, co si bude přát. Trenér americké tenistky si přál, aby po letech zkusila štěstí v singlu. "Příště si to pořádně rozmyslím, než se vsadím," zapřísahala se Navrátilová.

Turnaj v Eastbourne, který je tradiční generálkou na Wimbledon, vyhrála jedenáctkrát. "Neberte pořád v úvahu můj věk, ale to, co dokážu," vyzvala Navrátilová novináře po zápasu s Panovovou. "Ještě mě to baví, jinak bych to nedělala," smála se devítinásobná vítězka Wimbledonu. "Tušila jsem, co mě čeká, i když jsem osm let nehrála," dodala.

Dvouhra - 1. kolo: Navrátilová (USA) - Panovová (Rus.) 6:1, 4:6, 6:2.

Další úterní výsledky tenisových turnajů najdete ZDE


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga