Odklízení vody z tenisových kurtů

Odklízení vody z tenisových kurtů - Pořadatelé se snaží odstranit vodu z tenisových kurtů. Program US Open narušil déšť. | foto: Kevin Lamarque, Reuters

V New Yorku pršelo. US Open je ve skluzu

  • 1
New York - Program závěrečného grandslamového turnaje US Open je ve skluzu. Průběh opět narušil déšť, pořadatelé museli stejně jako v úterý zrušil celý sobotní program a všechny duely přesunout na dnešek. Na zápasy ve Flushing Meadows čekají ještě poslední dva čeští tenisté ve dvouhře: Jiří Novák a Tomáš Berdych.

Pokud to počasí umožní, nastoupí Jiří Novák k boji o postup do osmifinále proti belgickému soupeři Xavieru Malisseovi ke druhému zápasu na kurtu číslo jedenáct. Tuto dvojici pak na kurtu vystřídají dvanáctý nasazený Tomáš Berdych s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Začátek program je naplánován na 17 hodin SELČ.

Podle předpovědi meteorologů by se počasí v New Yorku mělo opět zlepšit.

"Byl to náročný den. Zbývá odehrát 58 zápasů ve dvouhře a máme denní zpoždění, ale jedeme dál. Počítáme, že v neděli to celé doženeme," prohlásil výkonný ředitel americké tenisové federace Arlen Kantarian.

Podle něj budou mít rozmary počasí finanční dopad na organizátory.

Fanoušci se v sobotu nedočkali ani vystoupení Andreho Agassiho, který měl sehrát svůj zápas třetího kola s Němcem Benjaminem Beckerem na kurtu Arthura Ashe na závěr první poloviny programu. Místo toho by měli dnes začínat jako první.

Šestatřicetiletý Američan nejspíš delší pauzu po pětisetové bitvě s Kypřanem Marcosem Baghdatisem uvítal. Agassiho při posledním turnaji v kariéře trápí chronické bolesti zad a v sobotu dostal v nemocnici další injekci na jejich zmírnění. "Budu v pořádku, žádný soucit nepotřebuji," řekl s úsměvem populární hráč.

Dnešní program (začátky 17.00 SELČ):
Dvorec Arthura Ashe:
Agassi (USA) - Becker (Něm.), Verdasco (22-Šp.) - Roddick (9-USA), S. Williamsová (USA) - Ivanovičová (16-Srb.), 01:00 Šarapovová (3-Rus.) - Lichovcevová (32-Rus.), Moya (Šp.) - Blake (5-USA).
Dvorec Louise Armstronga: Nalbandian (4-Arg.) - Safin (Rus.), Moodie (JAR) - Nadal (2-Šp.), Mauresmová (1-Fr.) - Santangelová (It.), Federer (1-Švýc.) - Spadea (USA).
Grandstand: Srebotniková (22-Slovin.) - Davenportová (10-USA), Hewitt (15-Austr.) - Djokovič (Srb.), Gonzalez (10-Chile) - Murray (17-Brit.), Gaudio (21-Arg.) - Gicquel (Fr.).
Kurt č. 11: 2. zápas, Novák (ČR) - Malisse (Belg.), poté Berdych (12-ČR) - Tursunov (23-Rus.).
,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga