Udrží Novák Česko ve hře?

  • 1
Pau - Těžká neděle čeká na české tenisty. Pokud chtějí projít do semifinále Davisova poháru, nezbývá jim, nežli v nedělních dvouhrách vybojovat na francouzských tenistech dvě vítězství. O vyrovnání nepříznivého stavu se v prvním duelu utká Jiří Novák se Sebastianem Grosjeanem. Pokud česká jednička uspěje, bude mít rozhodnutí v rukou Bohdan Ulihrach, jenž vyzve Nicolase Escudeho. Zápasy sledujte od 13.00 on-line ZDE

Jiří Novák si jistě bude chtít spravit chuť z velmi nepodařené sobpoty, kdy společně s Davidem Riklem značně usnadnili francouzskému páru cestu k druhému bodu. Proti domácí jedničce to v Pau bude mít těžké. Setkají se dva hráči, kteří v pátek vyhráli. Jejich dosavadní bilance vyznívá ve francouzův prospěch, zatím spolu ovšem hráli pouze jedinkrát.

Jedině pokud Novák uspěje, bude v pátém utkání ještě oč hrát. Do rozhodujícího střetnutí by nastoupil Bohdan Ulihrach a proti Nicolasu Escudovi by neměl být bez sebevědomí. Vždyť z dosavadních tří vzájemných zápasů český hráč pokaždé vyhrál.

VŠE o DAVIS CUPU: pavouk, výsledky, články, historie


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga