Tenistky odletěly do Izraele k baráži Fed Cupu

  • 3
Praha - Pouze Lucie Šafářová a Petra Kvitová odletěly do Izraele k baráži o postup do elitní skupiny tenisového Fed Cupu. Iveta Benešová se po finále v Estorilu přesune do dějiště zápasu po vlastní ose, Květa Peschkeová zamíří do Izraele z USA. "Chceme se poprat o postup," uvedl nehrající kapitán Petr Pála.

Pála byl před baráží, která tým čeká o příštím víkendu, optimistický. "Jedeme se poprat o postup do Světové skupiny," prohlásil na dnešní tiskové konferenci.

Výkon Benešové v Estorilu ho potěšil, má příjemné starosti. Zatím neupřesnil, koho nakonec pošle na kurt. "Na to je ještě čas. Já jsem dělal nominaci čtyř holek, o kterých si myslím, že jsou nejsilnější. Iveta je platná jak do singla, tak do debla," uvedl.

Při absenci nejlepší české tenistky Nicole Vaidišové je týmovou jedničkou Lucie Šafářová, která v únorovém zápase se Slovenskem chyběla kvůli zraněnému hýžďovému svalu. Momentálně je už Šafářová v pořádku, a ačkoliv její výsledky na turnajích nejsou nijak výborné, chce pomoci k postupu.

"Určitě se moc těším a doufám, že se nám konečně podaří postoupit do Světové skupiny," uvedla.

Izraelky v čele se Šahar Peerovou v prvním kole Fed Cupu připravily hodně bouřlivé prostředí ruským tenistkám. Pála věří, že se jeho svěřenkyně s nepřízní publika vyrovnají. "Může to být bouřlivější, nesmí jim člověk zavdat příčinu. Když se koncentruje na hru a nenechá se vyprovokovat publikem, tak to může být lepší. Nemám obavu, že by to holky nezvládly," řekl.

Hrát se bude v tenisovém centru Ramat Hašaron nedaleko Tel Avivu. Pála už tam na několika turnajích byl a tamní prostředí si pochvaloval. "Musím říct, že v tom centru to vždycky bylo perfektní. Myslím, že Tel Aviv je daleko bezpečnější než jiné části," dodal.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga