Americký tenista Andy Roddick v semifinále turnaje v Atlantě.

Americký tenista Andy Roddick v semifinále turnaje v Atlantě. | foto: AP

Ani 26 es Isnerovi nepomohlo. Šlágr v Atlantě vyhrál Roddick

  • 8
Souboj bombarďáků na turnaji v Atlantě ovládl Andy Roddick. Čtvrtý nasazený vyřadil v semifinále turnajovou jedničku a krajana Johna Isnera po setech 6:4, 6:7 a 6:4. Jeho finálovým soupeřem bude Gilles Muller. Nenasazený Lucemburčan porazil turnajovou osmičku Go Soedu z Japonska 6:4, 6:3.

Roddick překazil Isnerovi, se kterým vytvoří na olympiádě deblový pár, šanci na zisk druhého titulu za sebou. Po triumfu v Newportu útočil Isner na takový double poprvé v kariéře, ale poprvé po dvou letech bude ve finále v Atlantě chybět. V předchozích ročnících prohrál závěrečný duel vždy s Mardym Fishem.

"Tenhle turnaj jsem chtěl vždycky vyhrát, ale prostě mi není dáno. Ale rozhodně není ostuda prohrát s těmito hráči," řekl Isner, kterému proti Roddickovi nestačilo ani 26 es.

Roddick mu dvakrát jeho největší zbraň servis sebral, sám v tomto směru udržel čisté konto s výjimkou tie-breaku, ve kterém hned v úvodu jedno podání neproměnil v bod, což rozhodlo o prodloužení zápasu.

"Proti většině hráčů se dá vrátit do hry, když ztratíte při podání jeden bod. Proti němu to je jiné. S jeho servisem to člověk nemá pod kontrolou," řekl Roddick.

Turnaj mužů v Atlantě

Tvrdý povrch, dotace 477.900 dolarů

Dvouhra - semifinále
Muller (Luc.) - Soeda (8-Jap.) 6:4, 6:3
Roddick (4-USA) - Isner (1-USA) 6:4, 6:7 (5), 6:4.

V Carlsbadu si zahrají o titul nejvýše nasazené tenistky

O vítězce turnaje v Carlsbadu se rozhodne mezi nejvýše nasazenými tenistkami Marion Bartoliovoou z Francie a Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Světová desítka Bartoliová vyřadila v semifinále hráčku z kvalifikace Čchan Jüng-jan z Tchaj-wanu; sice prohrála první set 1:6, další dva ale vyhrála vždy 6:3.

Turnajová dvojka Cibulková porazila čtvrtou nasazenou Rusku Naďu Petrovovou a stejně jako v předchozích dvou zápasech na turnaji neztratila set.

K tomu měla tentokrát blízko v první sadě, ale Petrovová za stavu 6:5 nepotvrdila při svém podání brejk, v tie-breaku nevyužila vedení 4:0 a při svém podání za stavu 6:5 neproměnila setbol. Cibulková zkrácenou hru vyhrála 10:8 a druhý set byl její jasnou záležitostí; soupeřce dovolila vyhrát jen dvanáct míčů (6:1).

"Za stavu 0:4 v tie-breaku jsem si říkala, že to hlavně nesmím vzdát. Chtěla jsem jí to co nejvíc ztížit a rvala se o každý míč. Takový je tenis, soupeřka může udělat snadnou chybu, mně se něco podaří a pořád můžu vyhrát," řekla Cibulková

Její soupeřka je přitomv počtu es v této sezoně druhá za Serenou Williamsovou. "Proti tenistce s takovým podáním není snadné hrát tie-break," řekla slovenská vítězka.

Turnaj žen v Carlsbadu

Tvrdý povrch, dotace 740.000 dolarů

Dvouhra - semifinále:

Bartoliová (1-Fr.) - Čchan Jüng-jan (Tchaj-wan) 1:6, 6:3, 6:3
Cibulková (2-SR) - Petrovová (4-Rus.) 7:6 (10:8), 6:1.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga