Stále stejná historie - Bedáňová je zraněná

Praha, Leonberg - Je to týden, co si Jan Bedáň pochvaloval, že jeho dceru konečně opustily zdravotní potíže. "V současnosti je Dája - nechci to ale zakřiknout - zdravotně zcela v pořádku!" psal pro redakci iDNES. Vše už je ale zase jinak a trápení domácí tenisové jedničky dostává další pokračování. V 1. kole turnaje v Lipsku musela Bedáňová odstoupit kvůli nataženému stehennímu svalu. Sotva se tak dala do pořádku, je opět mimohru.Čtěte: Bedáňová se učí, reprezentovat chce

Duel s krajankou Květou Hrdličkovou dospěl do druhé sady. To už se ale osmnáctiletá Bedáňová trápila a prohrávala 2:6. Za stavu 1:2 pak zápas skrečovala, když chvíli předtím ucítila píchnutí ve stehně. "Ultrazvuk prokázal pohmoždění. Lékař nařídil dva až tři týdny klidu," nahlásil trenér výsledky vyšetření dnešnímu deníku Sport.

S touto informací se hroutí veškeré plány do dalších týdnů. Bedáňová měla absolvovat evropské halové turné. Lipsko, Moskva, Filderstadt, Curych a Linec," takový měl být jízdní řád. Místo toho by asi tenistka měla zamířit na vepřové hody či soutěž v pojídání knedlíků. Vždyť každá zpráva od tenisové dvojice Bedáňů hlásí snahu o nabrání hmotnosti a každé zranění doprovází trenérova stížnost na nízkou hmotnost jeho dcery.

Sama hráčka si svou špatnou fyzickou kondici uvědomuje stejně jako i její příčinu. "Už budu jíst všechno kromě oříšků. Dokonce i hanburgery, i když bez majonézy, abych nechytila salmonelózu," slibuje v článku deníku Sport. I při tomto přesvědčení je ovšem zřejmé, že tenistka už letos mnoho turnajů nenahraje. Místo očekávaného růstu tak pravděpodobně letos klesne ještě níž.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga