PORADA. Radek Štěpánek (vpravo) se domlouvá na taktice s Leanderem Paesem.

PORADA. Radek Štěpánek (vpravo) se domlouvá na taktice s Leanderem Paesem. | foto: AP

Verdasco nás vystřílel, uznal Štěpánek po prohře v londýnském deblu

  • 0
Londýn (Od našeho zpravodaje) - Jako by se čeští vyslanci na Turnaji mistrů v Londýně pustili do boje s tenisovou "Armadou", jak se přezdívá španělskému daviscupovému týmu. Radek Štěpánek s Indem Paesem ve čtyřhře podlehli Verdascovi s Marrerem a v posledním utkání skupiny se utkají Granollersem a Lopezem. Tomáše Berdycha ještě v singlu čekají Ferrer a Nadal.

Ve sbírce trofejí čtyřicetiletého rutinéra Leandra Paese chybí snad jediná významná trofej, ta pro vítěze Turnaje mistrů. "Rádi bychom ji do vitríny přidali, ale zatím k ní máme daleko," řekl jeho spoluhráč Radek Štěpánek po středeční porážce 4:6, 6:7 se španělskou dvojicí Verdasco, Marrero. "Bohužel jsme od začátku tahali za kratší konec."

Štěpánek s Paesem prohráli

Více o středečním zápase skupiny B.

V čem selhala vaše taktika?
Čtyřhra se odvíjí od returnu a my jsme se v gamech málo dostávali do vedení. Nedařilo se nám vyhrávat první dva míče. Když oni jsou pořád napřed 30:0, tak jim sebevědomí letí nahoru. S tak kvalitním hráčem jako Verdasco je to složité.

Dá se říct, že vás ranař Verdasco vystřílel?
No, on má svou hru postavenou na razanci. Využil taky svoji levačku. Dostával se k forhendům s topspinem, které se na síti, zvlášť když zahrajete slabší volej, hodně těžko brání. Přesto jsme měli šance. Ve druhém setu jsme byli brejk dole, ale vrátili jsme se. Škoda tie-breaku, ten byl o jednom míči.

Mrzí vás, že teď nemáte postup ve vlastních rukou?
Nezatěžuju se nějakým počítáním. Je jasné, že musíme v pátek vyhrát, abychom měli šanci na semifinále. A pro to musíme udělat všechno.

Narazíte na Granollerse s Lópezem, to je úplně jiný pár, že?
Loni jsme je tu porazili, pak jsme nad nimi vyhráli s Berďou v Davis Cupu. Ani jeden není tak agresivní jako Verdasco. Nemají leváka. Ale musíme se soustředit na sebe a proměnit svou šanci.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga