Jiří Veselý

Jiří Veselý | foto: Reuters

Veselý přehrál Bělorusa Ignatika a je v semifinále turnaje v Prostějově

  • 1
Český tenista Jiří Veselý zdolal ve čtvrtfinále tenisového challengeru v Prostějově běloruského soupeře Vladimira Ignatika 7:6, 6:1. Dvojnásobný vítěz turnaje narazí v pátečním semifinále na Američana Tennyse Sadgrena, který vyřadil pátého nasazeného Argentince Nicolase Kickera po výhře 2:6, 6:2, 6:4.

Veselý si pochvaloval zlepšený výkon oproti předchozím dvěma prostějovským vystoupením. „Od začátku zápasu jsem se cítil lépe, i když jsem zápolil s nervozitou. S Ignatikem se známe dost dlouho a věděl jsem, do čeho jdu,“ řekl třiadvacetiletý Veselý.

V prvním setu si pohlídal vlastní podání, ale při soupeřově servisu se nedokázal ani jednou dostat k brejku. O zisku sady rozhodl až v tie-breaku po více než hodině.

Ve druhém setu přišel klíčový moment za stavu 1:1, kdy český hráč získal poprvé soupeřovo podání. Šestadvacetiletý Ignatik, který v předchozím kole vyřadil Adama Pavláska, vypadl z tempa a už nezískal ani game.

„Utkání bylo těžké, hraje se mi ale lépe proti kvalitnímu soupeři. Jsem rád, že jsem zápas zvládl. Na domácí půdě je obtížnější se soustředit, cítím určitou zodpovědnost. Na druhé straně publikum vytváří neskutečnou atmosféru. Rád bych přidal v Prostějově další trofej. Cesta bude ale ještě dlouhá,“ dodal Veselý.

Jeho dalším soupeřem bude pětadvacetiletý Sandgren, který v Prostějově vyřadil v prvním kole nasazenou trojku Nikoloze Basilašviliho z Gruzie.

„Mým plánem bylo uhrát tu první kolo, ale postupně jsem svoje cíle navyšoval. Chtěl bych se dostat do první stovky, k čemuž mi mohou pomoci i prostějovské výsledky,“ poznamenal Sandgren, jemuž patří momentálně 113. místo v žebříčku ATP.

Challenger UniCredit Czech Open v Prostějově

antuka, dotace 127.000 eur

Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (2-ČR) - Ignatik (Běl.) 7:6 (7:3), 6:1
Sandgren (USA) - Kicker (5-Arg.) 2:6, 6:2, 6:4
Delbonis (Arg.) - Robredo (Šp.) 6:3, 6:4
Eriksson (Švéd.) - Albot (6-Mold.) 7:5, 7:5

Čtyřhra - semifinále:
Jebavý, Podlipnik-Castillo (3-ČR/Chile) - Marrero, Paes (1-Šp./Indie) 6:3, 6:4

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga