Tenistka Petra Kvitová opouští úterní trénink předčasně. Trápí ji zvýšená...

Tenistka Petra Kvitová opouští úterní trénink předčasně. Trápí ji zvýšená teplota. | foto: ČTK

Kvitová netrénuje, trápí ji teplota. Věříme, že nastoupí, říká Pála

  • 74
Znovu na kurtu chyběla. Tentokrát tenistka Petra Kvitová nedorazila do O2 areny ani na oficiální tiskovou konferenci. V posledních dnech českou jedničku sužuje zvýšená teplota. Přesto ona i celý český fedcupový tým před finále s USA věří, že problémy zmizí. „Nepřipouštíme si, že by nenastoupila,“ říká kapitán Petr Pála.

V sobotu Petr Pála povolával z dovolené debutantku Barboru Krejčíkovou. To mu totiž z původní nominace vypadla vinou zranění lýtka a zápěstí Karolína Plíšková, světová osmička.

A nepříznivé zprávy chodí z českého fedcupového týmu i během tréninkového týdne.

Tisková konference před finále tenisového Fed Cupu mezi Českem a USA v Praze....

Týmová jednička Petra Kvitová už na pondělním srazu nevypadala fit. Ještě minulý týden se léčila pomocí antibiotik. V úterý na kurtu strávila pár minut. Ve středu už do O2 areny vůbec nedorazila.

„Měla zvýšenou teplotu. Po dohodě s lékaři nebude ve středu trénovat,“ vysvětlil Pála její absenci. „Nikdo si nepřipouští, že by neměla hrát. Ani ona sama,“ doplnil.

Trofej pro fanoušky

Tenisoví příznivci se budou moci vyfotit s pohárem pro vítězky Fed Cupu: ten bude vystavený ve čtvrtek od 9 do 17 hodin v rámci výstavy Deset let tenisové radosti, která se nachází v Galerii Harfa vedle O2 areny.

Na tvrdém povrchu v O2 areně, kde Češky nikdy neprohrály, tak trénují Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Poslední jmenovaná se k týmu připojila až ve středu. „Těším se, že začnu svůj první den ve Fed Cupu,“ řekla 22letá Krejčíková.

Připravena naskočit do dvouhry je i Kateřina Siniaková, jež v pozici jedničky nastoupila proti Američankám už loni na Floridě (Češky v semifinále prohrály 2:3). 

„Když se dostanu na kurt, bude to pocta, budu se snažit předvést maximum, abychom zvítězili. Ať vám to v ten den jde víc nebo míň, necháte tam všechno. Hrajeme pro to, abychom předvedli náš nejlepší tenis,“ řekla Siniaková.

Americký výběr do Prahy přiletěl v okleštěném složení. Trofej budou obhajovat Danielle Collinsová, Sofia Keninová, Alison Riskeová a deblistka s českými kořeny Nicole Melicharová.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga