Opilý tenista Rios se popral s policisty

Řím - Místo aby se Marcelo Rios dral zpět do světové tenisové špičky, uřízl si během turnaje v Římě pořádnou ostudu. Chilský tenista, bývalý světový hráč číslo jedna, si v opilosti vyšlápl na taxikáře a poté dokonce i na přivolaného policistu. Vylití zlosti po vyřazení z turnaje tak bude mít určitě ještě další důsledky. Na hráče je podáno trestní oznámení.

Marcelo Rios nestačil ve druhém kole římského turnaje na Španěla Ferrera a velmi lehce prohrál 1:6, 3:6. Po utkání se vypravil porážku zapít poslečně se svým trenérem a dalšími třemi krajany. V přivolaném taxíku se ovšem do sebe pustili a pěst několikrát zasáhla i taxikáře. Ten přivolal policejní hlídku, k níž se ovšem tenista také nechoval příliš uctivě.  Rozkuráženého Riose zpacifikovala až přivolaná posila. Podle mluvčího zdejší policie byl chilský tenista obviněn z napadení veřejného činitele a bránění vykonání úředního výkonu.

Marcelo Rios zažívá dost mizernou sezonu. Přitom začátek byl dobrý. Oženil se a tvrdil, že míří zpět do první desítky. Dokonce hned nato vyhrál turnaj v Dauhá a dostával tak svým výrokům. Jenomže od té doby dokázal jenom jednou přejít druhé kolo turnaje a spadl do průměru. K mizerným výkonům na kurtech nyní přidal i pořádnou ostudu.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Témata: napadení, Řím