O osudu turnaje se rozhodne za týden

P r a h a - Komise vedení ATP Tour rozhodne v průběhu příštího týdne o tom, zda letos zachová, či zruší pražský tenisový turnaj mužů Czech Open. Ten by se měl uskutečnit v září, ale Český tenisový svaz (ČTS) nezaplatil do dnešního dne požadovanou garanci. Místo toho zástupci svazu odeslali na ATP fax, ve kterém zaručují, že ČTS akci uspořádá, ale kauci více než 400.000 dolarů není schopen půl roku dopředu zaplatit.

Tiskové oddělení ATP Tour v Monte Carlu uvedlo, že vedení bude o osudu turnaje Czech Open jednat příští týden v americkém Indian Wells, kde se hraje turnaj kategorie Super 9. Finanční záruku požaduje vedení ATP Tour po tenisovém svazu proto, že českým organizátorům po loňských zkušenostech nedůvěřuje.

Loni byly na Czech Open problémy s výplatami odměn a společnost Teleaxis na podzim odvolala těsně před začátkem kvůli finančním problémům halový turnaj Czech Indoor v Ostravě. Turnaj Czech Open se měl původně hrát první týden v květnu, ale kvůli nedostatku peněz došlo k dohodě a výměně s akcí na Mallorce.

Praha získala podzimní termín od 11. do 17. září. Zástupci ATP Tour ovšem požadovali po české straně složení finanční jistiny, kterou svaz nemá. Proto může ATP Tour Czech Open zrušit.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga