O Hopman Cup budou hrát i čeští tenisté

Perth - O třetí vítězství v Hopman Cupu budou letos bojovat i čeští tenisté. Tradiční soutěž soutěž smíšených týmů má letos hodně co nabídnout. Na přelomu roku se v australském Perthu mají vůbec poprvé ukázat i obě světové jedničky Lleyton Hewitt a Serena Williamsová.

Od 28. prosince do 4. ledna se už popatnácté společně přenesou tenisté a tenistky z jedné sezony do druhé. Pořadatelům se pro letošek podařilo zajistit vskutku reprezentativní obsazení. Přinutit Serenu Williamsovou, aby reprezentovala v soutěži družstev není nic jednoduchého. Přece však Američanka kývla a má se postavit po boj Jamese Blakea, se kterým vytvoří nejvýše nasazený pár.

Za domácí si chce chuť spravit Lleyton Hewitt. Před rokem právě během Hopmanova poháru musel odstoupit kvůli těžkému onemocnění. "Po tom, co se mi loni přihodilo, jsem se cíti špatně vůči Alicii (Molikové - spoluhráčce v týmu) i divákům. Moc bych se proto chtěl letos vedle ní postavit," vysvětlovala světová jednička své rozhodnutí.

Český tým se představí po dlouhé odmlce, byť mu v historii soutěže patří notný kus slávy. Hned v prvním ročníku potvrdili své postavení nejvýše nasazení Miloš Mečíř s Helenou Sukovou, když na přelomu let 1988/89 porazili ve finále domácí Australany. Podobný úspěch zopakovali po pěti letech Petr Korda s Janou Novotnou.

Týmy jsou vybírány na základě žebříčkového postavení nejlepšího muže a nejlepší ženy. Pro letošek se o pozici turnajových trojek zasloužil Jiří Novák s Dájou Bedáňovou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga