Novak Djokovič během osmifinále Australian Open.

Novak Djokovič během osmifinále Australian Open. | foto: Reuters

Djokovič se podrobil operaci zraněného lokte. Absentuje i Berdych

  • 4
Bývalá světová tenisová jednička Novak Djokovič ze Srbska se podrobil operaci pravého lokte, s nímž má problémy už zhruba dva roky. Jak dlouho ještě nebude třicetiletý svěřenec Radka Štěpánka hrát, není jasné. Po úvodním grandslamu v Austrálii vynechává další turnaj i česká jednička Tomáš Berdych.

„Před pár dny jsem se podrobil malému zákroku lokte. Zdá se, že jsem na dobré cestě k plnému uzdravení. Jsem hodně pozitivní a těším se na léčbu, abych se mohl vrátit tam, kde to mám nejraději: na kurt,“ uvedl v pátek na svém webu Djokovič.

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz kvůli problémům a loktem pravé ruky vynechal celou druhou polovinu minulé sezony. K tenisu se vrátil letos v lednu na Australian Open, kde vypadl v osmifinále s korejským překvapením Čong Hjonem. Při zápasu Djokoviče loket zjevně bolel a neumožnil mu podat optimální výkon.

Aktuálně Djokovičovi patří třinácté místo v žebříčku. Poslední ze svých 68 titulů získal loni na trávě v Eastbourne, grandslam naposledy vyhrál v roce 2016 na Roland Garros.

Turnaj vynechá i Berdych

Po náročném programu v Austrálii si dává pauzu i Tomáš Berdych. Český tenista došel v Melbourne až do čtvrtfinále, kde nestačil na pozdějšího vítěze Rogera Federera. Začátkem února poté na sociálních sítích zveřejnil, že se nepředstaví na plánovém turnaji ve francouzském Montpellier.

„Po dlouhém měsíci v Austrálii ještě potřebuji pár dnů na odpočinek. Doufám, že se k turnajům vrátím co nejdříve,“ řekl 32letý Čech.

Berdych právě na halovém turnaji v Montpellier získal v roce 2012 titul. 

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga